Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ceban a depus o plângere la Procuratura Generală pentru aplicarea retroactivă a tarifelor

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Abonare
Primarul Capitalei a depus o plângere la Procuratura Generală pentru aplicarea retroactivă a tarifelor.
CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, a depus în această dimineață o plângere la Procuratura Generală împotriva Guvernului și a Comisiei pentru Situații Excepționale, pentru decizia de a aplica retroactiv, din 1 ianuarie, noile tarife la gazul natural și agentul termic.
"Situația devine din punct de vedere mai complicată din punct de vedere economic. Noi cerem să fie inițiat proces penal pe cei care trebuiau să omită aceste indicații. Aceste comisii care au instituit Starea de Urgență în mod exclusiv pentru a da retroactiv acceptul pentru majorarea tarifului. În pod exclusiv este o încălcare una peste alta", a declarat Ceban.
Amintim că ieri, primarul Capitalei, Ion Ceban, împreună cu viceprimarul Fadei Nagacevschi au depus la Curtea de Apel Chișinău o cerere de chemare în judecată a Guvernului Republicii Moldova.
Primarul susține că ANRE a luat decizia de aplicarea retroactivă din 1 ianuarie a tarifelor majorate la gaz natural și agent termic la indicația Comisiei Naționale Extraordinare condusă de premierul Natalia Gavrilița.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Politică
Ceban a dat Guvernul în judecată: "Solicităm anularea acestor decizii stupide"
Fluxul de știri
0