Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Reguli de intrare în țară: Cine este scutit de carantină

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Abonare
Poliția de Frontieră anunță care categorii de persoane sunt exceptate de la carantină la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Persoanele care prezintă la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova certificatul de vaccinare împotriva virusului SARSCoV-2 cu schema completă de vaccinare nu vor sta în izolare.
De asemenea, vor fi exceptați de la măsura autoizolării călătorii care vor prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.
Nu vor sta în carantină nici persoanele care sosesc în Republica Moldova care vor prezenta concluzia medicală confirmativă în cazul în care au suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi.
Un alt document pentru a fi scutiți de autoizolare este cel confirmativ de prezenţă a anticorpilor anti-COVID-19 nu mai vechi de 90 de zile
Persoanele care nu întrunesc una dintre aceste condiții sunt obligate să respecte regimul de carantină pentru o durată de 14 zile. Persoanele respective vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică electronică, precum şi vor respecta regimul de carantină pentru 14 zile, la adresa declarată. În cazul minorilor de până la 14 ani, fişa epidemiologică este completată de reprezentantul legal sau de însoţitor.

Regimul de carantină poate fi întrerupt după a 7-a zi dacă persoana efectuează un test PCR COVID-19 sau un test rapid de diagnostic Ag SARS CoV-2, iar rezultatul acestuia este negativ.

Amintim că de la 1 februarie autoritățile române la fel au exclus carantina pentru persoanele care sosesc în Romania și prezintă certificatul digital UE sau alte documente compatibile cu acesta, care să ateste vaccinarea cu schema completă, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau testarea negativă PCR RT-PCR efectuată cu cel mult 72 de ore înainte.
Certificat digital COVID  - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Coronavirus
Noi reguli pentru călătorii în UE: Cât timp este valabil certificatul verde
Fluxul de știri
0