Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția lui Spînu la greva transportatorilor: Vor ca cetățenii să se revolte

© Sputnik / Anatolii KiriakПротест автоперевозчиков в Кишиневе
Протест автоперевозчиков в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a reacționat la decizia transportatorilor de a sista curselor naționale de transport auto pasageri.
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Scopul sistării cursele naționale de transport auto pentru pasageri este de a-i face pe cetățeni să se revolte. Aceasta este reacția ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, la decizia Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto. Potrivit ministrului, ar fi vorba doar de un mic grup de transportatori.

„Celor din acest grup mic de transportatori le recomand să️ înceapă să renoveze parcul de autobuse, să crească nivelul de calitate a serviciilor de transport, să elibereze tichete pasagerilor, să întrețină autobusele și microbuzele în stare bună pentru a nu supune riscurilor pasagerii și să se gândească la oameni în primul rând și la clienții lor”, a scris Spînu pe canalul său de Telegram.

Ministrul a mai precizat că săptămâna viitoare va avea o ultimă rundă de consultări cu transportatorii referitor la tarife. După această ședință va fi luată decizia finală.
Amintim, cursele naționale de transport auto pentru pasageri vor fi sistate pe 7,8 și 9 februarie. Decizia vine în semn de protest față de lipsa de acțiune a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în ceea ce privește solicitarea APOTA de a fi majorate tarifele la serviciile de transport regulat și la serviciile de autogară.
Протест автоперевозчиков в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Societate
Ultima oră: Cursele naționale de transport pasageri își sistează activitatea
Fluxul de știri
0