Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Percheziții matinale: 13 ex-deputați au fost vizitați de procurorii anticorupție

© Photo : Facebook / SRI - Serviciul Român de InformațiiFilaj, interceptare, SRI, mascați
Filaj, interceptare, SRI, mascați - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Abonare
Mai mulți foști deputați au ajuns în vizorul Procuraturii Anticorupție.
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Percheziții matinale au avut loc astăzi la domiciliile mai multor foști deputați. Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale au descins în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, sunt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.
„Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte”, precizează Procuratura Anticorupție într-un comunicat de presă.
Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 de mii de lei, iar în alte cazuri această diferența atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.
PA anunță că alte informații vor fi difuzate pe parcursul derulării investigațiilor în respectivele cauze penale.
ANI - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Societate
Perchezițiile de la ANI: Ce au ridicat procurorii din casa și biroul șefei
Fluxul de știri
0