Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița - Ce se va întâmpla în Parlament

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița - Ce se va întâmpla în Parlament
Abonare
Socialiștii ar pregăti o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița la ședința următoare a Parlamentului. Cel puțin asta a dat de înțeles deputatul PSRM Vasile Bolea, însă a preferat să păstreze intriga.
Parlamentarul a declarat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că motive pentru o moțiune de cenzură sunt multiple. Vasile Bolea însă a evitat să spună exact dacă moțiunea va fi înaintată la ședința plenară de mâine, fie deja săptămâna viitoare.

”Temei pentru inițierea unei moțiuni de cenzură este activitatea dezastruoasă a actualului Guvern. Las o mică intrigă, dacă pregătim sau nu o moțiune de cenzură. Nu confirm și nici nu infirm acest lucru, vreau să păstrăm intriga”, declară Bolea.

Pentru ca moțiunea să fie înaintată e nevoie de semnătura a cel puțin 34 de deputați, iar Vasile Bolea a reiterat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar avea suficiente semnături pentru a veni cu o astfel de inițiativă.
Și deputatul BECS, Vlad Bătrâncea a declarat zilele trecute că formațiunea va pregăti minuțios moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița, iar pentru asta ar putea vota și unii deputați din PAS.
Pentru demiterea Guvernului este nevoie de 51 de deputați din actualul Parlament.
Anterior, și Partidul Politic ”ȘOR” au anunțat că vor înainta o moțiune de cenzură împotriva Executivului condus de Natalia Gavrilița.
Fluxul de știri
0