Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații se întrunesc în ședință: Vor alege avocatul poporului

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Abonare
Deputații se întrunesc în ședință plenară în cadrul sesiunii ordinare de primăvară-vară a anului 2022.
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Joi, 3 februarie, deputații urmează să dezbată și aprobe mai multe numiri, inclusiv a directorului Centrului Național Anticorupție, a Avocatului Poporului, a unui membru al Consiliului Superior al Procurorilor, precum și a directorului adjunct al Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.
Ceslav Panico și Alexandru Zubco sunt cei doi candidați la funcția de Avocat al Poporului, care vor fi propuși plenului Parlamentului. Andrei Cebotari este învingătorului concursului pentru selectarea candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din partea Parlamentului.
Subiectele sunt incluse pe ordine de zi a primei ședințe a Parlamentului din sesiunea de primăvară-vară a anului 2022. Ordinea de zi a fost aprobată de Biroul Permanent, care s-a întrunit în ședință.
În lectură finală va fi examinat proiectul Codului transportului feroviar și modificarea Legii cu privire la energia electrică. Un șir de alte proiecte vor fi dezbătute în prima lectură. Ședința din 3 februarie 2022 va începe la ora 10:00.
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Analize și opinii
Politolog: Reținerea foștilor deputați – o lovitură în gol
Fluxul de știri
0