Regatul Unit schimbă regulile privind impunerea obligativităţii vaccinării COVID

© REUTERS / Neil HallPoliția londoneză
Poliția londoneză - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
Potrivit unor rapoarte, guvernul Regatului Unit intenţionează să îşi schimbe politica privind impunerea obligativităţii vaccinării anti-Covid pentru lucrătorii din domeniul sănătății.
BUCUREŞTI, 31 ian – Sputnik, Doina Crainic. Guvernul Regatului Unit urmează să renunțe la planurile sale privind impunerea obligativităţii vaccinării anti-Covid pentru lucrătorii din domeniul sănătății, potrivit rapoartelor.
Luni, ministrul britanic al Sănătăţii Sănătate, Sajid Javid, va reuni miniștrii pentru a discuta despre impactul obligativităţii vaccinării asupra lucrătorilor din domeniul sănătății și al asistenței sociale, potrivit Telegraph.
Ziarul relatează că guvernul este acum în favoarea unei schimbări astfel încât să nu mai impună obligativitatea vaccinării, în contextul în care aproximativ 80.000 de lucrători din domeniul sănătății riscă să fie înlăturaţi de la locul de muncă după ce au refuzat să se vaccineze.
O sursă guvernamentală de rang înalt a declarat pentru Telegraph că apariția variantei Omicron a schimbat modul cum guvernul se raportează la această situaţie.
„Omicron a schimbat lucrurile. Atunci când am introdus prima dată această politică, varianta dominantă era Delta. Reprezenta un risc foarte mare. În cazul [variantei] Omicron, deși este mai transmisibilă, toate studiile au arătat că este mai puțin severă. Acest lucru a schimbat discuţia referitoare la necesitatea obligaţiei vaccinării”, a declarat sursa, potrivit RT.
Casa poporului. România - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Coronavirus
Noi reguli de intrare în România: Cum călătoresc moldovenii
De asemenea, mai multe surse guvernamentale au spus că miniștrii sunt acum în favoarea renunțării la obligaţia vaccinului.
Şi secretarul-șef al Trezoreriei, Simon Clarke, a declarat luni, pentru ziarul Sky, că guvernul ia în considerare renunţarea la această măsură.
„Recunoaștem aceste realități și asta ne determină să reconsiderăm lucrurile”, a spus Clarke pentru Sky.
Javid sugerase deja că este pregătit să schimbe această politică, spunând unei comisii parlamentare că politica privind obligativitatea vaccinării este „supusă revizuirii”.
Obligaţia vaccinării pentru personalul din domeniul sănătăţii urma să fie impusă din aprilie, 3 februarie urmând să fie ultima zi în care lucrătorii trebuiau să se vaccineze cu prima doză pentru a fi complet vaccinați până la termenul limită din primăvară.
Este deja o cerință legală ca personalul din căminele de îngrijire să fie complet vaccinat. Când obligativitatea a intrat în vigoare în noiembrie, aproximativ 40.000 de oameni și-au pierdut locul de muncă din cauza acestei politici. Schimbarea politicii le va permite acestor oameni să se întoarcă la locul de muncă.
Ezitarea în privinţa vaccinului în rândul personalului NHS (National Health Service) a fost raportată ca fiind într-un grad ridicat atunci când campania de inoculare a început la sfârșitul anului 2020 și începutul lui 2021. În februarie 2021, ministrul Sănătăţii de atunci, Matt Hancock, i-a îndemnat pe lucrătorii din domeniul sănătății să primească vaccinul, în contextul în care datele sugerau că primirea vaccinului în rândul personalului de culoare era la jumătate faţă de media în NHS.
Antony Blinken - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Internațional
Legăturile de familie ale lui Antony Blinken cu George Soros și Ucraina
Fluxul de știri
0