Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Legăturile de familie ale lui Antony Blinken cu George Soros și Ucraina

© REUTERS / Chris J RatcliffeAntony Blinken
Antony Blinken - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
Antony Blinken vorbește despre perspectiva războiului dintre Rusia și Ucraina – în același timp, el tace despre legăturile sale cu rețeaua ONG-urilor miliardarului emigrat ungar George Soros, care lucrează pentru a destabiliza guvernele din întreaga lume.
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, pledează pentru sprijinul militar al SUA regimului de la Kiev împotriva Rusiei, de când președintele american Joe Biden l-a numit secretar de stat în ianuarie 2021.
Confruntat cu rezistența Moscovei în fața SUA și NATO la avansarea acestora cu un pas mai aproape de teritoriul ei, el a încercat să blocheze și să distragă atenția către alte probleme, în timp ce repetă afirmațiile că Rusia se pregătește să invadeze Ucraina.
Blinken a jucat anterior rolul de majoretă pentru bombardarea Libiei de către președintele american Barack Obama în 2011 și a ajutat la înarmarea teroriștilor sectari religioși în Siria.
Într-atât este el atașat proiectului geopolitic neoliberal Uniunea Europeană, încât a riscat o ruptură în „relația specială” dintre SUA și Marea Britanie, atacând ieșirea Marii Britanii din UE.
Dar mai puțin cunoscute sunt legăturile sale personale de familie atât cu Ucraina, cât și cu Ungaria, împreună cu rețeaua de ONG-uri a revoluțiilor colorate finanțate de miliardarul maghiar-american George Soros.
Testarea unei rachete de către Coreea de Nord - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Internațional
Coreea de Nord confirmă testarea unei rachete balistice care putea lovi teritoriul SUA
Străbunicul lui Blinken a fost Meir Blinken, un imigrant evreu-ucrainean în SUA, care a devenit un autor prolific, scriind în primul rând în limba idiș. Blinken s-a născut în Pereiaslav, orașul în care cazacii Hatmanatului ucrainean la est de râul Nipru au votat în 1654 să devină stat afluent al Moscovei.
Pereiaslav face parte din guvernoratul Poltava, unde țarul Petru cel Mare a învins armata invadatoare a regelui suedez, Carol al XII-lea, în 1709. Poltava a devenit un cuvânt de ordine pentru soarta viitorilor invadatori din vestul Europei, inclusiv a Marii Armate a împăratului francez Napoleon Bonapartes în 1812.
Tatăl lui Antony Blinken, Donald Blinken, este un diplomat de carieră pensionar, care a fost ambasador al SUA în Ungaria între 1994 și 1997, în perioada de tranziție de după sfârșitul Republicii Populare Socialiste Ungare.

Conexiunea cu Soros

Arhivele Societății Deschise ale lui Soros (OSA), cu sediul în capitala Ungariei, Budapesta, au fost redenumite Blinken OSA în 2015, în urma unei donații mari către fondurile sale de către Donald Blinken și soția sa, Vera.
Site-ul web al OSA elogiază rolul esențial al fostului ambasador în extinderea NATO la Est – încălcând angajamentele făcute de secretarul de stat american James Baker premierului sovietic Mihail Gorbaciov în 1990 și de președintele american Bill Clinton succesorul lui Gorbaciov, Boris Elțin, în 1993, că blocul militar occidental nu va face acest lucru.
„Donald Blinken a servit ca ambasador într-un moment crucial, în timpul procesului de aderare a Ungariei la NATO, la momentul referendumului privind aderarea la NATO”, se arată în comunicat.
„El a jucat un rol determinant în înființarea bazei aeriene Taszár, care a servit drept bază logistică pentru IFOR [intervenția militară occidentală în Bosnia-Herțegovina] și mai târziu pentru operațiunile SFOR de menținere a păcii în Balcani”.
Pentru aprovizionarea repetată a tensiunilor cu Moscova, tatăl secretarului de stat a primit cea mai înaltă onoare civilă a Ungariei și Premiul Pentagonului pentru serviciu public distins. Vera Blinken s-a născut în Ungaria, dar a fugit din țară în SUA în 1956, împreună cu mama ei, în urma înfrângerii încercării de a răsturna statul socialist și de a scoate Ungaria din Pactul de la Varșovia, contraponderea condusă de sovietici pentru NATO.

Spectrele Războiului Rece

OSA este o aripă a Fundațiilor pentru Societatea Deschisă ale lui Soros, care finanțează grupuri de ONG care lucrează, potrivit site-ului său, pentru „promovarea justiției, educației, sănătății publice și a mass-mediei independente” din întreaga lume.
Фридрих Мерц - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2022
Internațional
Liderul CDU: Două greșeli comise de Occident în raport cu Rusia
Printre primele sale achiziții au fost și arhiva radiodifuzorului anti-Blocul de Est, finanțat de Washington, Radio Free Europe, acum Radio Liberty. Alte artefacte includ materiale politice de la organizații subversive din statele socialiste.
Deține, de asemenea, actele personale ale multor foști lideri ai opoziției anticomuniste și exilați maghiari, inclusiv Béla Király. Király a fost un general în armata guvernului fascist al celui de-al Doilea Război Mondial al Ungariei, care a luptat pe frontul de est, iar mai târziu a primit refugiu în SUA în timpul Războiului Rece.
Soros a fost acuzat de unii că a organizat lovitura de stat din Piața Maidan din 2014 din Ucraina printr-o vastă rețea de grupuri ale „societății civile”.
Traducere de pe Sputnik France
Fluxul de știri
0