Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Noi reguli de intrare în România: Cum călătoresc moldovenii

© AFP 2024 / ANDREI PUNGOVSCHICasa poporului. România
Casa poporului. România - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României a adoptat în ședința de astăzi Hotărârea care modifică restricțiile în contextul pandemiei COVID-19.
CHIȘINĂU, 31 ian - Sputnik. Persoanele care sosesc în România și nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară sau testarea negativă RT-PCR pentru COVID-19 efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării/intrării în România vor sta în carantină cinci zile. Decizia a fost adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României, lunin 31 ianuarie.
De asemenea, s-a adoptat modificarea excepțiilor de la măsura carantinei pentru anumite categorii de persoane care sosesc pe teritoriul României.
Totodată, în cadrul ședinței CNSU s-a decis că nu va mai exista o listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat.
„Nu vom mai reveni cu lista țărilor. Va fi o regulă generală care se aplică la toți, indiferent de țările din care vin. Se elimină terminologia de state aflate sub o anumită culoare în funcție de riscul epidemiologic”, a declarat secretarul de stat al MAI de la București, Raed Arafat.
La fel, CNSU a decis instituirea măsurii carantinei pentru o durată de 5 zile pentru contacții direcți ai unei persoane confirmate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și exceptarea de la măsura carantinei pentru contacții direcți, dacă se află în perioada de 90 de zile ulterioare izolării ca urmare a confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV-2.
Învățământul online: o povară sau o provocare pentru universitățile din țară - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Podcasturi
Învățământul online: O povară sau o provocare pentru universitățile din țară
Fluxul de știri
0