Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Crîlov: Guvernul PAS nu știe cum să lucreze în situație de criză

© Sputnik / Mihai Carausguvern
guvern - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2022
Abonare
Deputatul din primul Parlament al Republicii Moldova a evaluat activitatea actualului Cabinet de Miniștri în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus.
CHIȘINĂU, 30 ian - Sputnik. De aproape doi ani, Moldova și cetățenii țării trăiesc în stare de urgență și criză cauzată de pandemia de coronavirus. În astfel de condiții, creșterea prețurilor este inevitabilă, dar statul trebuie să aibă mecanisme pentru a-i face pe oameni să simtă mai puțin schimbările negative, inclusiv creșterea continuă a prețurilor. Declarațiile au fost făcute de politologul Valentin Crîlov în cadrul unei emisiuni de la Radio Sputnik Moldova.
Potrivit expertului, societatea din ziua de astăzi se confruntă cu o agravare a tuturor problemelor apărute de la începutul pandemiei, iar dacă autoritățile s-ar fi gândit anterior cum să prevină acutizarea lor, acum ţara nu s-ar afla într-o situaţie deplorabilă atât în sfera economică, cât şi socială.

„În această situație, în perioada de criză, mecanismele pieței nu funcționează. Reprezentanții PAS nu pot înțelege acest lucru. În astfel de condiții, principalul rol îi revine statului, care nu trebuie să se gândească mult timp, ci să ia decizii urgente”, a spus interlocutorul.

Potrivit politologului, în condiții dificile de criză, atunci când cresc tarifele și prețurile, guvernul ar trebui să acționeze nu prin metode de piață, ci administrative, aplicând reglementări operaționale, uneori stricte.
Protest în Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2022
Societate
Protest în Găgăuzia împotriva creșterii prețurilor
„Cabinetul de miniștri trebuie să țină cont de feedback-l care vine din partea cetățenilor, adică să monitorizeze constant evoluția situației ca urmare a măsurilor luate și să afle cum le evaluează oamenii”, a adăugat Crîlov.
Expertul a recomandat partidului de guvernământ să se întâlnească mai des cu cetățenii țării, să discute problemele existente pentru a le putea rezolva.
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2022
Politică
PSRM are o nouă conducere: Cine face parte din Comitetului Executiv al partidului
Fluxul de știri
0