Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Călătoriile cu taxiul se scumpesc: Iată unde se va majora tariful

CC0 / Pixabay / emkanicepic / Taxi
Taxi - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Abonare
Călătoriile cu taxiul în municipiul Bălți vor fi mai scumpe din 1 februarei. Companiile de taxi din regiune au majorat tariful.
CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Servciile de taxi din municipiul Bălți au fost scumpite din cauza majorăii semnificative a prețului la gazul metan. Prețul pentru o călătorie va crește cu 40 de bani pentru un kilometru în raza orașului și cu 2 lei pentru un kilometru în afara orașului scrie presa locală din Bălți.
Asta în contextul în care săptămâna trecută, Transautogaz a decis majorarea gazului metan cu tocmai cinci lei, prețul pentru un litru ridicându-se la 17,60 lei.
Astfel, prețul unei călătorii cu taxi în Bălți cu un singur punct de destinație va costa 40 de lei, iar pentru adresele îndepărtate ale orașului costul deplasării ajunge până la 45 de lei.
Cea mai recentă majorare de tarif la servicii de taxi din Bălți a fost la începutul lunii decembrie 2021, atunci o călătorie prin oraș s-a modificat costul de la 35 de lei până la 38.
Zilele trecute au fost majorate tarifele pentru serviciile de taxi și din regiunea UTA Găgăuzia. Majoritatea prestatorilor de servicii au crescut deja tariful la 6 lei pentru un kilometru.
În ultimele două luni, costul metanului la benzinăriile din țară a crescut de trei ori. Mai întâi - de la 8 la 12,80 lei metrul cub, apoi prețurile au fost ajustate la 13,10 lei, iar astăzi costul gazului comprimat este de 17,60 lei pentru metru cub.
Taxi - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Societate
Călătoria cu taxiul a devenit un lux: Unde a fost dublat tariful
Fluxul de știri
0