Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ministerul Sănătății: În raionul Orhei crește semnificativ cazurile noi de infectare

© Sputnik / Mihai Carausambulanță
ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Ministerul Sănătății anunță o creștere semnificativă a cazurilor noi de infectare cu noul tip de coronavirus.
CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. În raionul Orhei se atestă o creștere semnificativă a cazurilor noi de infectare cu COVID-19. Ministerul Sănătății anunță o creștere pentru ultimele două săptămâni, potrivit datelor raportate de Centrul de Sănătate Publică Orhei, care monitorizează zilnic situația epidemiologică din teritoriu.
„Doar în perioada 24 - 26 ianuarie, în raionul Orhei, au fost confirmate 290 de cazuri de COVID-19, dintre care 29 în rândul copiilor. Mai mult, în raionul Orhei a fost instituit pragul de alertă roșu, la 24 ianuarie fiind înregistrată o incidență de 258 de cazuri la 100 mii populație. În total, cod roșu este stabilit în 19 localități din raionul Orhei”, precizează Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.
Totodată, Ministerul anunță că CSP Orhei a informat că la 26 ianuarie, cazuri de COVID-19 au fost confirmate în 23 de instituții de învățământ general, unde sunt infectați 47 de elevi și 33 de angajați printre care și cadre didactice. Totodată, peste 600 de elevi din instituțiile menționate se află în autoizolare.

„Amintim că, în perioada 17 ianuarie – 23 ianuarie, au fost confirmate 299 de cazuri noi de COVID-19, mai mult comparativ cu perioada 10 ianuarie –16 ianuarie, când au fost confirmate 128 de infectări”, mai este precizat în comunicatul MS.

În context, Ministerul Sănătății îndeamnă Administrația Publică Locală a municipiul Orhei să respecte toate măsurile impuse la nivel național prin hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 20 ianuarie 2022.
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Coronavirus
Consiliul raional Orhei cere demisia Guvernului: Ce i-a nemulțumit
Amintim că astăzi Consiliul raional Orhei a cerut demisia Guvernului. Între timp, mai multe persoane au protestat în fața Consiliului cerând ca lecțiile să se desfășoare cu prezența fizică a elevilor.
Asta după ce anterior, Comisia Teritorială de Sănătate Publică Orhei a decis să sfideze deciziile Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică prin care începând cu 24 ianuarie instituțiile de învățământ de pe întreg teritoriul Republicii Moldova a trecut la învățământul la distanță.
CTSP a luat propriile decizii, iar una din ele ține de organizarea procesului de învățământ cu prezența fizică. Ulterior, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că va aplica legea și că va solicita instituțiilor abilitate să verifice legalitatea deciziilor Comisiei Teritoriale.
Polițist - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Coronavirus
După ce Consiliul Raional Orhei a sfidat decizia CNESP, Poliția a început o investigație
Fluxul de știri
0