Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Orheiul rămâne ferm pe poziții: Școlile și localurile rămân deschise

© Sputnik / Mihai CarausПервое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах
Первое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Abonare
Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei a decis ca școlile să rămână deschise, iar excepție vor face doar instituțiile de învățământ în care 30% din clase se vor afla în carantină.
CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a venit și cu unele
restricții în ceea ce privește organizarea evenimentelor private. Astfel, în continuare, sunt permise evenimente private, nunțile, botezurile, mesele de pomenire, mesele festive, însă cu înregistrarea nominală a participanților și testarea acestora cu teste rapide antigen.
Testarea se va face de către personalul medical cu respectarea tuturor normelor anti-COVID în vigoare.

”În cazul în care riscurile de infectare se vor diminua, Comisia își rezervă dreptul de a revizui restricțiile impuse cu propunerea de a renunța treptat la acestea, a adăugat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu” este precizat într-un comunicat emis de Consiliul Raional Orhei.

În același comunicat este menționat că marți, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat că a primit o scrisoare din partea Centrului Național Anticorupție, prin care i se cere să prezinte, în regim de urgență, detalii cu privire la ședința la care a fost adoptată decizia ca școlile din regiune să activeze cu frecvență fizică și a adoptat propriile măsuri în lupta contra pandemie.
Prima zi de scoala  - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Coronavirus
Ultima oră: Școlile și întreprinderile HoReCa din Orhei rămân deschise
Amintim că, în data de 21 ianuarie, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Orhei a decis ca școlile din raion să rămână deschise, iar elevii să facă orele cu prezența fizică. Asta chiar dacă la nivel central s-a decis ca din data de 24 ianuarie elevii să treacă la studiile online. Mai mult, sunt permise mai multe tipuri de activități publice, dar cu respectarea strictă a regulilor anti-pandemice. Ulterior, Guvernul a declarat că aceste decizii sunt nule și ilegale.
Luni, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a susținut o conferință de presă în care a declarat că școlile rămân deschise, iar evenimentele sunt permise. Potrivit lui Țurcanu, decizia autorităților centrale de a închide toate școlile și de a impune aceleași restricții anti-pandemice la nivelul întregii țări este disproporționată și nu se raportează la realitățile din teren.
Polițist - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Coronavirus
După ce Consiliul Raional Orhei a sfidat decizia CNESP, Poliția a început o investigație
Fluxul de știri
0