Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Important pentru moldoveni: Țara care schimbă condițiile de intrare

© Sputnik / Mihai CarausPașaport
Pașaport - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Abonare
Guvernul britanic informează că a eliminat restricțiile pentru călătorii complet vaccinați. De când intră în vigoare această prevedere și ce măsuri se aplică în prezent.
CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik, Georgiana Arsene. Începând cu data de 11 februarie 2022, călătorii complet vaccinați și cei sub 18 ani nu vor mai trebui să facă nici un fel de test la sosirea în Marea Britanie.
Guvernul britanic informează că toți călătorii ce nu sunt recunoscuți ca fiind complet vaccinați trebuie să prezinte un test negativ înainte de plecare și să facă un test PCR după sosire.

Condiții de intrare în Marea Britanie la momentul actual

Ministerul român al Afacerilor Externe informează că, începând cu data de 9 ianuarie 2022, condițiile de călătorie pentru persoanele adulte vaccinate se aplică și minorilor cu vârsta de peste 5 ani.
Persoanele care ajung în Regatul Unit din state aflate pe lista roșie trebuie să intre în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 10 zile. România nu se află pe lista roșie.
Cu certificatul COVID-19  în buzunar – La ce șmecherii nu ar trebui să recurgă moldovenii - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Podcasturi
Certificatul COVID-19: La ce șmecherii nu ar trebui să recurgă moldovenii
Începând cu data de 7 ianuarie 2022, călătorii complet imunizați care ajung în Regatul Unit nu mai trebuie să facă testul înainte de plecare. Următoarele măsuri sunt în vigoare:
1. Călătorii vaccinați cu schemă completă (două doze sau o singură doză, conform tipului de vaccin) cu cel puțin 14 zile înainte de sosirea în Anglia, trebuie să prezinte:
a. dovada rezervării unui test de tip PCR sau a unui test rapid (lateral flow test) pentru COVID-19 care urmează să fie efectuat în a doua zi de la sosire. Ziua sosirii este considerată ziua zero. Furnizorul testului rapid trebuie să se regăsească pe lista aprobată de către autoritățile britanice. Detalii suplimentare pot fi consultate la pagina de internet.
Dacă rezultatul testului rapid este pozitiv, persoana în cauză va trebui să se autoizoleze pentru o perioadă de 7 zile. Dacă obține în zilele a șasea și a șaptea ale izolării rezultate negative în urma testării pentru COVID-19, călătorul poate ieși din izolare, în caz contrar, va trebui să respecte măsura izolării până la împlinirea a 10 zile.
b. completarea formularului Passenger locator form care poate fi descărcat AICI.
Persoanele vaccinate cu doză dublă vor dovedi imunizarea prin intermediul unui document oficial eliberat de o autoritate medicală din aceste state, redactat în limba engleză, franceză sau spaniolă și care trebuie să includă numele întreg, data nașterii, tipul vaccinului și producătorul, data administrării celor două doze și detaliile autorității medicale care a eliberat certificatul. În caz contrar se aplică măsurile pentru persoanele nevaccinate.
Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Coronavirus
Test COVID-19 gratuit: Iată adresele unde îl poți face
2. Călătorii nevaccinați (vaccinați parțial/incomplet sau vaccinați în cadrul unor programe nerecunoscute de autoritățile britanice) trebuie să prezinte:
a. un test (PCR sau rapid antigen) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, efectuat cu 2 zile înainte de a călători, eliberat în limba engleză;*
b. formularul passenger locator form (care poate fi descărcat AICI.
c. codul de rezervare a două teste PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care vor fi efectuate în ziua a 2-a si a 8-a de la sosirea în Marea Britanie rezervarea se poate face AICI.
d. Aceste persoane vor trebui să intre în carantină la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile de la sosire.
Chiar dacă va aflați în Regat pentru mai putin de 10 zile, trebuie să respectați măsurile menționațe mai sus, inclusiv izolarea la domiciliu pe toată perioada șederii și achiziționarea testelor.
răceală  - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Coronavirus
Te-ai îmbolnăvit de COVID-19? Vezi când poți reveni la studii sau la muncă
3. Călătorii care vin din statele de pe lista roșie, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, trebuie să prezinte:
a. un test (PCR sau rapid antigen) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu 2 zile înainte de călătorie, cu rezultat negativ;
b. Dovada rezervării pachetului de carantină instituționalizată în hoteluri special desemnate care cuprinde și rezervarea testelor din ziua a doua și ziua a opta (detalii AICI)
c. Completarea formularului Passenger locator form (care poate fi descărcat AICI.
Informații detaliate cu privire la condițiile de intrare, inclusiv lista statelor aflate pe lista roșie, pot fi consultate la pagina de internet.
Fluxul de știri
0