Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Certificatul COVID-19: La ce șmecherii nu ar trebui să recurgă moldovenii

Abonare
Certificatul verde a devenit obligatoriu în restaurante, centre comerciale și alte spații comerciale închise, cu excepția magazinelor alimentare.
Astfel, moldovenii care nu dețin un certificat de vaccinare, un test la anticorpi sau un test negativ la COVID-19 nu vor putea intra în aceste instituții, întrucât la intrare, li se va solicita prezentarea unui dintre aceste acte confirmative.
Inga Pasecinic, directoarea Centrului Strategii și Politici de Sănătate, susține că decizia autorităților este una necesară, însă urmează să vedem în ce măsură implementarea ei va fi respectată de către societate.

”Este o decizie foarte bună în cazul în care el (certificatul - n.n.) poate fi verificat. Dacă poate fi scanat, atunci e o decizie bună. Altfel moldovenii sunt foarte șmecheri. Care este garanția că nu va prezenta un certificat fals sau al altcuiva”, spune Pasecinic.

Potrivit anunțului Ministerului Afacerilor Interne, moldovenii care nu vor respecta restricțiile autorităților și vor trișa vor fi sancționați.
Începând de vineri, unitățile de alimentație publică nu vor activa în intervalul orelor 22:00 - 07:00. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică în contextul răspândirii vertiginoase a virusului COVID-19.
De asemenea, este interzisă organizarea nunţilor, cumetriilor, meselor de pomenire, meselor festive. Se sistează activitatea zonelor de agrement şi parcurilor de distracţie; activităţile din incinta cluburilor de noapte şi ringurilor de dans.
Fluxul de știri
0