Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Test COVID-19 gratuit: Iată adresele unde îl poți face

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaЦентр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге
Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Abonare
Clinicile din Chișinău au decis să asigure efectuarea testelor pentru depistarea COVID-19 în corturi amplasate în preajma instituțiilor.
CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. În Chișinău au fost deschise încă 16 puncte de testare pentru COVID-19. Este vorba de 16 corturi instalate suplimentar în preajma Instituțiilor de Asistență Primară - AMT-uri și Centrele Medicilor de Familie.
Corturile sunt amenajate și dotate de instituțiile medicale municipale, iar în ele activează medici si asistente medicale din instituțiile municipale respective.
Primarul Ion Ceban anunță că toate corturile sunt încălzite și au fost oferite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în urma solicitării Primăriei Chișinău către Ministerul Afacerilor Interne.
„Menționam că Primăria municipiului Chișinău în premieră națională instalează asemenea corturi de triaj și testare conform bunelor practici europene”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Corturile vor fi amplasate la următoarele adrese

Botanica: strada Titulescu, 37, strada Independenței, 28, Bulevardul Dacia, 5/2B
Buiucani: strada Caragiale, 2, strada Ion Creangă, 24, strada Caragiale, 1, strada Petru Movilă, 6
Centru: strada 31 august 63, strada Dokuceaev, 11A
Ciocana: strada Vadul-lui-Vodă, 80, strada Voluntarilor, 3, strada Uzinelor, 23
Râșcani: strada Alecu Russo, 11, strada Socoleni, 19, strada Petru Rareș, 32, strada Miron Costin, 17/1
În corturi se efectuează gratuit teste rapide la indicația medicului de familie. În ultimele zile, numărul persoanelor care solicită să se testeze la Covid a crescut considerabil, iar scopul amplasării corturilor este de a evita aglomerațiile în policlinici.
IGSU a instalat noi corturi pentru informarea despre pericolul infectării cu virusul COVID -19                                    - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Coronavirus
În Capitală au fost instalate corturi anti COVID: Cine se poate testa la ele
Fluxul de știri
0