Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ostalep: Cât de competentă este actuala guvernare PAS

© Sputnik / Mihai CarausPAS
PAS - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Abonare
Analistul politic Valeriu Ostalep a analizat acțiunile reprezentanților Partidului Acțiune și Solidaritate angajați în diferite funcții guvernamentale și a ajuns la concluzii dezamăgitoare, evaluând nivelul de competență al multora dintre aceștia.
CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Eficacitatea muncii oricărui oficial sau om de stat este determinată de măsura în care acțiunile sale la locul de muncă fac ca cetățenii să trăiască mai bine și mai ușor.
În Republica Moldova, din păcate, acest lucru nu se respectă. Revolta în rândul populației este din ce în ce mai mare, în special în ceea ce privește creșterea tarifelor la gazele naturale, produsele petroliere, bunurile de primă necesitate și produsele alimentare.
Au sau nu reprezentanții actualei guvernări o viziune clară asupra modului de rezolvare a problemelor țării și sunt sau nu capabili de o analiză sistematică a situației dificile? Analistul politic Valeriu Ostalep a oferit răspuns la această întrebare în studioul Sputnik Moldova.
„Sunt sceptic cu privire la capacitatea autorităților moldovenești de a efectua o examinare a situației economice. Când o persoană ocupă funcția de prim-ministru nu înseamnă că se aprinde vreun buton și devine imediat un specialist în toate domeniile”, a spus interlocutorul.
Potrivit expertului, pentru a deveni un bun specialist este necesar să ai studii și nu trebuie să se creadă că o persoană care devine prim-ministru este imediat capabilă să evalueze situația din toate sectoarele de dezvoltare a statului într-o manieră complexă, să înțeleagă problema în profunzime și să aibă o abordare sistematică.
Președintele Moldovagaz Vadim Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Societate
Ce spune președintele Moldovagaz despre scumpirea gazului metan
„De mulți ani, în Republica Moldova s-a creat o situație în care funcţiile de miniştri şi ale adjuncţilor acestora sunt ocupate în general de persoane care nu fac parte din sistemul puterii de stat. Au nevoie de timp să înțeleagă ceva. Acest lucru îl privește și pe actualul ministru al Afacerilor Externe, care a locuit puțin timp în Moldova”, a adăugat analistul.
Potrivit lui Ostalep, din moment ce actualul Guvern în persoana Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) permite inclusiv oamenilor ce nu își leagă viitorul cu această țară să fie implicați în funcții guvernamentale, nu ar trebui să ne așteptăm la reforme serioase.
Expertul a concluzionat: specialiștii, persoanele care și-au dedicat mai mult de un an pentru a-și sluji cauza și nu cei desemnați aleatoriu, care nu înțeleg în mod cuprinzător situația, ar trebui să fie implicați în dezvoltarea diferitelor ramuri ale dezvoltării statului.
Mai mulți avocați au organizat un protest la Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Societate
Amendamentul care i-a revoltat pe avocați, votat de deputați - A fost însă modificat
Fluxul de știri
0