Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Occidentul folosește Ucraina drept teren pentru experimente – Zaharova

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Abonare
Reprezentantul oficial al MAE rus Zaharova: Occidentul folosește Ucraina pentru a-și realiza interesele
CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Occidentul folosește Ucraina drept instrument pentru a-și realiza interesele în regiune și ca teren pentru experimente, a declarat purtătorul de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova.
„Ucraina este percepută de Occident drept un instrument de influență, de urmărire a intereselor sale în regiune, de destabilizare a situației, influențare a unor procese, acuzându-ne la nesfârșit”, a spus ea, într-un interviu pentru Izvestiia, citat de RIA Novosti.
Diplomatul a remarcat că acest lucru le permite țărilor occidentale „să mențină acest foc de sancțiuni, să arunce constant ceva în el”.
Totodată, Zaharova a afirmat că într-o astfel de situație nu contează lipsa dovezilor privind „agresiunea” din partea Rusiei și încălcarea de către aceasta a dreptului internațional.
MAE rus - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2022
MAE rus: SUA și NATO au lansat o campanie „toxică” împotriva Moscovei
„Au luat nefericita Ucraina drept platformă pentru experimente, nefericitul popor ucrainean – multinațional, de altfel”, a adăugat ea.
Zaharova a avertizat ieri că țările occidentale pregătesc câteva provocări majore în contextul situației din jurul Ucrainei, Moscova nu exclude că ar putea fi informaționale sau militare.
Совместные антитеррористические учения Донбасс-Антитеррор-2011 - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Editoriale
SUA planifică să lupte cu Rusia până la ultimul ucrainean
Înainte de aceasta, Ministerul de Externe britanic a acuzat serviciile speciale ruse, fără dovezi, că ar fi intenționat să instaleze un „lider pro-rus” la Kiev – fostul deputat al Radei Supreme, Evgheni Muraev. Potrivit Mariei Zaharova, Londra „a pregătit materialul în avans”. Muraev însuși, care a fost vizat de sancțiunile rusești în 2018, susține că în Rusia „au fost confiscate” bunurile familiei sale. El a declarat că nu înțelege cum „cum au combinat totul serviciile de informații britanice și Foreign Office” – „aceasta este o întrebare pentru domnul Bean”.
Rusia a respins în mod repetat acuzațiile privind „acțiunile agresive”, subliniind că nu amenință pe nimeni și nu are de gând să atace pe nimeni. Astfel de declarații sunt folosite drept pretext pentru a desfășura mai multe forțe militare NATO în apropierea granițelor ruse. După cum a menționat anterior ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, Alianța sporește livrările de arme către Ucraina, unde a crescut numărul instructorilor occidentali. Potrivit diplomatului, acest lucru ar putea provoca autoritățile ucrainene „la aventuri militare”.
Convoaie militare ale NATO au intrat în România - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Analize și opinii
Expert militar: Rusia nu mai intenționează să tolereze trupele NATO în România
Fluxul de știri
0