MAE rus: SUA și NATO au lansat o campanie „toxică” împotriva Moscovei

© Sputnik / Alexey KudenkoMAE rus
MAE rus - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2022
Abonare
Ministerul rus de Externe: SUA și NATO au lansat o campanie toxică cu acuzații false împotriva Rusiei.
Ca răspuns la propunerile Rusiei de garanții de securitate, SUA și alți membri NATO au lansat o campanie „toxică” cu acuzații false la adresa Moscovei, a menționat Ministerul rus de Externe într-un comentariu.
„În loc să se oprească și să se concentreze pe răspunsurile la întrebările de fond formulate în documentele rusești, Casa Albă și aliații săi occidentali au lansat o campanie de informare și propagandă extrem de toxică care înfățișează țara noastră ca un „agresor”, un „dușman al Europei civilizate” și o „amenințare” la adresa stabilității internaționale”, scrie sursa citată.
Se mai menționează că din 15 decembrie anul trecut, când proiectele de acorduri au fost predate oficial părții americane, Moscova a văzut în principal „încercări evidente de a prelungi discuția despre parametrii specifici” și formatele acordului.
Diplomația rusă mai amintește că anterior Departamentul de Stat al SUA a distribuit o „colecție de fapte” cu o „dezmințire” a tezelor pe această temă. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că documentele sunt „imposibil de citit”. Potrivit acestuia, este suficient să deschideți aleatoriu orice pagină a textului pentru a înțelege că conținutul nu rezistă niciunei critici.
„Și faptul că Departamentul de Stat a publicat astfel de „orientări” imediat în ajunul discuțiilor dintre ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, și secretarul de stat american, Antony Blinken, la Geneva, poate fi numit doar o provocare de-a dreptul”, a adăugat ministerul rus.
Rusia cere de la NATO garanții legale de renunțare la extinderea în continuare a Alianței spre Est, de renunțare la ideea aderării Ucrainei la Bloc și renunțare la crearea de baze militare în țările post-sovietice.
Pe 10 ianuarie, propunerile Moscovei au fost discutate în cadrul dialogului privind stabilitatea strategică de la Geneva. Acesta a fost urmat de o reuniune a Consiliului Rusia-NATO la Bruxelles și consultări la sediul din Viena al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.
Fluxul de știri
0