Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Nemerenco a comentat decizia Comisiei Sănătate Publică Orhei de a ține școlile deschise

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaMinistrul Sănătății Ala Nemerenco
Ministrul Sănătății Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Abonare
Ministrul Sănătății reacționează dur la decizia Comisiei Teritoriale de Sănătate Publică Orhei de a ține școlile deschise, în pofida hotărârii adoptate la nivel central.
CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Minitsrul Sănătății, Ala Nemerenco, susține că va aplica legea și va solicita instituțiilor statului să verifice legalitatea decizii luate de către membrii Comisiei Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică Orhei.
Se întâmplă după ce autoritățile sanitare din Orhei au decis că școlile din raion rămân deschise în perioada strării de urgență în sănătate publică, iar elevii vor face ore cu prezența fizică. Comisia a permis și organizarea evenimentelor private cum ar fi nunţi, botezuri, mese de pomenire, mese festive, a permis activitatea zonelor de agrement și parcurilor de
distracție, întrunirile publice cu respectarea tuturor normelor anti-pandemice.
În contextul acestor decizii, Nemerenco precizează că anume Comisia Națională este autoritatea care stabilește regulile în situația de criză creată de pandemia COVID-19.

„Din componența acesteia fac parte conducători ai mai multor instituții ale statului implicate în gestionarea pandemiei, medici epidemiologi și specialiști în medicină clinică. Fiecare decizie este discutată, argumentată, raportată la experiența altor țări, dar și la recomandările organizațiilor internaționale, cum ar fi Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), Organizația Mondială a Sănătății (OMS)”, a scris Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Astfel, hotărârile CNESP sunt obligatorii pentru CTESP. Nemerenco susține că nu este pentru prima dată când autoritățile de la Orhei își fac propriile reguli.
Școală - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Coronavirus
Autoritățile din Orhei sfidează Comisia Sănătate Publică: „Școlile rămân deschise”
„Pe parcursul anilor 2020 și 2021 CTESP ale raionului Orhei au sfidat hotărârile CNESP și s-au întrunit în ședințe de lucru de foarte puține ori. Când eforturile tuturor medicilor erau orientate spre a face față numărului mare de spitalizări și pentru a opri răspândirea virusului COVID-19, CTESP Orhei menținea activitatea centrelor de agrement deschise pentru public fără restricții”, mai scrie ministrul Sănătății.
Potrifit acesteia, la începutul săptămânii raionul era în cod portocaliu, după ce pe parcursul săptămânii trecute în Orhei s-au înregistrat 128 cazuri și în doar câteva zile a acestei săptămâni numărul de cazuri s-a dublat.
Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Coronavirus
Guvernul: Deciziile anunțate de Comisia de Sănătate Publică Orhei sunt nule
Fluxul de știri
0