Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Guvernul: Deciziile anunțate de Comisia de Sănătate Publică Orhei sunt nule

© Sputnik / Mihai CarausПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Abonare
Guvernul Republicii Moldova a reacționat la decizia Comisiei de Sănătate Publică Orhei de a ține școlile deschise, în pofida hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.
CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Deciziile anunțate de Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică Orhei referitor la funcționarea școlilor și evenimentele publice sunt nule și ilegale. Aceasta este reacția Guvernului Republicii Moldova la decizia Comisiei Teritoriale de a continua procesul de învățământ cu prezența fizică a elevilor, în pofida deciziilor aprobate de Comisia Națională de Sănătate Publică.

„În contextul deciziilor aprobate de către Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică (CTESP) din raionul Orhei, Guvernul Republicii Moldova vine cu câteva precizări importante: deciziile anunțate de către CTESP Orhei sunt nule, iar derogarea de la deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) sunt o încălcare a legii”, este precizat în comunicatul emis de Guvern.

Potrivit Executivului, deciziile CTESP Orhei prin care se permite în continuare desfășurarea procesului de studii în cadrul instituțiilor de învățământ general și a instituțiilor extrașcolare cu prezența fizică a elevilor, precum și desfășurarea fără restricții a evenimentelor publice și evenimentelor de familie cu participarea unui număr mare de oameni nu au putere juridică.
În context, Guvernul a dispus ca instituțiile de profil ale statului să verifice legalitatea tuturor acțiunilor întreprinse de CTESP Orhei.
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) este autoritatea care stabilește regulile în situația de criză creată de pandemia COVID-19. Comisiile Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică (CTESP) sunt comisiile la nivelul autorităților locale. Hotărârile CNESP sunt obligatorii pentru CTESP.
Școală - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Coronavirus
Autoritățile din Orhei sfidează Comisia Sănătate Publică: „Școlile rămân deschise”
Fluxul de știri
0