Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Autoritățile din Orhei sfidează Comisia Sănătate Publică: „Școlile rămân deschise”

© Sputnik / Mihai CarausȘcoală
Școală - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Abonare
Autoritățile sanitare din raionul Orhei au decis că școlile din raion nu vor fi închise pe perioada stării de urgență în sănătate publică. Asta în ciuda hotărârii din această săptămână a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.
CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Orhei a decis că școlile din raion rămân deschise, iar elevii vor face ore cu prezența fizică. Asta chiar dacă la nivel central s-a decis ca din data de 24 ianuarie elevii să treacă la studiile online. Mai mult, vor fi permise mai multe tipuri de activități publice, dar cu respectarea strictă a regulilor anti-pandemice.

„Comisia s-a întrunit în ședință în 21 ianuarie 2022... Astfel, membrii Comisiei au decis să vină cu unele modificări ajustate la situația epidemiologică din raza raionului Orhei, printre care desfășurarea mai multor activități, inclusiv a instituțiilor de învățământ general și a instituțiilor extrașcolare cu prezența fizică a elevilor”, este precizat într-un comunicat emis de Consiliul raional Orhei.

Totodată, Comisia a decis că în instituțiile de învățământ în care se constată cel puțin un caz de infectare cu COVID-19, clasele respective vor fi închise pentru o perioadă de carantină de 14 zile, cu trecere la învățare online.
Comisia de Sănătate Publică Orhei a permis și organizarea evenimentelor private cum ar fi nunţi, botezuri, mese de pomenire, mese festive, activitatea zonelor de agrement și parcurilor de distracție, întrunirile publice cu respectarea tuturor normelor anti-pandemice.
Potrivit președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, în cazul agravării situației epidemiologice, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei va fi convocată în regim de urgență pentru a veni cu noi propuneri de măsuri menite să oprească răspândirea virusului, iar în cazul în care riscurile de infectare se vor diminua, Comisia va revedea restricțiile impuse cu propunerea de a renunța treptat la acestea.
Elev - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2022
Societate
Autoritățile explică în ce instituții de învățământ lecțiile vor avea loc în săli de clasă
Fluxul de știri
0