Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce nu avem vaccinul rusesc ”Sputnik V” în țară: Iată ce spune Dodon

© Sputnik / Mihai CarausВ Кишинев прибывает новая партия вакцины "Спутник V"
В Кишинев прибывает новая партия вакцины Спутник V - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Abonare
Fostul președinte Igor Dodon a explicat de ce în țara noastră nu este adus vaccinul ”Sputnik V”
CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. Lipsa vaccinul rusesc ”Sputnik V” în Republica Moldova ar fi fost creată de către actuala guvernare. De această părere este fostul președinte Igor Dodon, care și-a exprimat opinia în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune din țară.
"Aici este o chestie geopolitică, nu are nimic cu sănătatea publică. Cred că guvernarea pur și simplu a primit indicația de la cei care controlează în occident să nu aducă Sputnik, să fie doar vaccinuri occidentale", a declarat Dodon.
Potrivit lui Dodon, cererea de vaccinul Sputnik V în țara noastră este una mare.
"Dacă ar fi un milion de vaccinuri Sputnik acum în Republica Moldova, în câteva luni se vaccinează toți pentru că oamenii au încredere în Sputnik. Dar ei nu vor să-l aducă pentru că americanii au spus că a noastră Pfizer, Johnson & Johnson și altele. Eu nu spun că sunt rele, dar trebuie să dai acces oamenilor la tot felul de vaccin", a mai adăugat Dodon.
Spital - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Coronavirus
Explozie de cazuri noi de COVID-19: Câte s-au înregistrat astăzi
Amintim că primul lot de vaccin rusesc „Sputnik V” a fost livrat țării noastre în data de 24 aprilie. Este vorba de 71 de mii de doze de ser oferite cu titlu de donație. Vaccinul „Sputnik V” a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse. Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”.
Totodată, la 19 iunie, Republica Moldova a recepționat din Federația Rusă alte 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”. Dintre acestea, 40 de mii de doze de ser au fost distribuite pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii de doze pentru malul stâng.
Ulterior, regiunea transnistreană a mai primit două loturi de vaccin Sputnik V, unul în luna noiembrie, iar altul la finele lunii decembrie, anul trecut.
De la începutul campaniei de vaccinare în țara noastră au fost administrate 1 855 176 de doze de vaccin anti COVID-19.
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Coronavirus
Un nou lot de vaccin ”Sputnik V” va ajunge în Transnistria
Fluxul de știri
0