Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

I-au fost oare impuse Moldovei condiționări politice la negocierea gazului – expert

© Photo : Telegram / ГазпромAlexei Miler și Andrei Spînu
Alexei Miler și Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Abonare
Fostul vicepremier, ex-ministrul economiei Muravschi a analizat opiniile celor care cred că ”Gazpromul” a cerut concesii politice de la negociatorii moldoveni.
CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Cu ”Gazprom” nu doar că este necesar, ci și se poate ajunge la o înțelegere dacă știi să te comporți corect și profesionist - opinia a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de fostul viceprim-ministru, ex-ministrul Economiei Alexandr Muravschi.
"Un compromis poate fi găsit întotdeauna, însă în situația noastră întreaga atmosferă creată de reprezentanții guvernului nostru distruge orice posibilitate de compromis. Iar vorbele unor actuali și foști politicieni că "nu vom merge să ne închinăm Rusiei" nu au o rezonanță pozitivă”, a spus economistul.
Din păcate, gradul ridicat al patriotismului sau chiar al pseudopatriotismului în rândul unor anumiți cetățeni și personalități publice din Moldova îi lipsește de o viziune trează asupra realității, consideră expertul.
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Societate
Expert: De ce PAS a adus din nou la criză situația aprovizionării cu gaze
„Ultrapatrioții” care spun că „nu vor îngenunchea” au o bază financiară bună pentru propria existență, iar un milion de cetățeni moldoveni abia o duc de pe o zi pe alta și nimeni nu are de gând să pună Moldova în genunchi”, a declarat Muravschi.
Nu există niciun fel de dovezi că ”Gazprom” a exercitat presiuni politice asupra Moldovei, cerând anumite concesii, toate acestea nu sunt altceva decât bârfe sub formă de ipoteze, spune economistul.
„Până astăzi, nici președintele, nici premierul, nici participantul la negocieri Spînu nu au spus că au fost puse condiții politice. Toate aceste vorbe vin de la oameni care nu au luat parte la negocieri. Iată dacă președintele sau premierul vor spune asta, atunci mă voi gândi dacă merită să cedezi aici sau să plătești un asemenea preț. Însă deocamdată despre aceasta vorbesc oamenii care toarnă benzină în relațiile dintre Moldova și Rusia”, a conchis interlocutorul.
Pe segmentul politic de dreapta din Moldova, este destul de popular subiectul că Rusia i-a cerut Moldovei să-și sacrifice parțial suveranitatea în schimbul unui preț redus la gaze.
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Societate
Ultima oră! Parlamentul a instituit stare de urgență în sectorul energetic
Fluxul de știri
0