Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Stoltenberg, despre disensiunile din interiorul NATO cauzate de ”Nord Stream – 2”

© Sputnik / Dmitrij Leltschuk / Accesați arhiva multimediaConstrucția gazoductului ”Nord Stream – 2” în Germania
Construcția gazoductului ”Nord Stream – 2” în Germania - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Abonare
Stoltenberg: În interiorul NATO sunt opinii diferite cu privire la proiectul ”Nord Stream – 2”
CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. În interiorul NATO există opinii diferite în ceea ce ține de aprecierea proiectului ”Nord Stream – 2”, a declarat Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, la BILD TV.
„În ceea ce privește ”Nord Stream – 2”, trebuie să fim sinceri și să spunem că avem diferite aprecieri din partea membrilor NATO. Unii se pronunță ferm împotriva lansării gazoductului ”Nord Stream – 2”, alții spun că aceasta este o decizie economică. Eu am constatat acum că autoritatea de reglementare germană a întrerupt activitatea de certificare a acestui gazoduct. Și cred că, în pofida contradicțiilor din interiorul NATO cu privire la acest proiect specific ”Nord Stream – 2”, este vorba și de faptul că trebuie să ne diversificăm livrările de surse energetice, inclusiv gaze”, a spus secretarul general NATO, răspunzând la o întrebare despre poziția cu privire la ”Nord Stream – 2”.
El a adăugat că, pe fundalul consumului ridicat de gaze în Europa, Rusia „are posibilitatea de a-și spori livrările de gaze, dar nu au făcut acest lucru”.
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Internațional
Șeful diplomației UE a refuzat să discute despre Nord Stream 2 cu Kievul
Gazoductul ”Nord Stream – 2” este în prezent în curs de certificare în Germania. După cum a declarat în repetate rânduri Moscova, lansarea lui va avea o contribuție esențială la asigurarea securității energetice a întregii Uniuni Europene. Ministrul german de externe Annalena Burbock, vorbind luni la Kiev despre procesul de certificare a ”Nord Stream – 2”, a declarat că Germania, împreună cu partenerii occidentali, va lua „măsuri adecvate” în cazul escaladării în continuare de către Rusia a situației din jurul Ucrainei.
Federația Rusă a îndemnat anterior în repetate rânduri să nu mai fie pomenit ”Nord Stream – 2” în contextul oricărei politizări deoarece acesta este un proiect comercial, el este avantajos atât pentru Rusia, cât și pentru Uniunea Europeană.
Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2022
Internațional
Germania: Majoritatea nemților susțin Nord Stream 2
Fluxul de știri
0