Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania: Majoritatea nemților susțin Nord Stream 2

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Trecere la banca de fotografiiСтроительство газопровода "Северный поток-2" в Германии
Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Secretarul general al Partidului Social-Democrat din Germania a declarat că Nord Stream 2 este un proiect apolitic, iar majoritatea cetățenilor germani îl susțin.
CHIȘINĂU, 9 ian - Sputnik. Partidul Social-Democrat din Germania (SPD), partidul de guvernare, a declarat că lansarea “Nord Stream 2” nu este legat de politică și corespunde doleanțelor cetățenilor germani.
“Acest proiect a fost planificat și a evoluat o perioadă îndelungată, multiplele temeri au fost cântărite și luate în considerare”, a declarat secretarul general al SPD, Kevin Kühnert, într-un interviu oferit agenției Reuters, adăugând că gazoductul “practic este inclus în rețea” și rămâne doar soluționarea “problemelor juridice” ale certificări, trebuie atinsă “o pace politică și juridică” în această problemă.
Kühnert a atras atenție asupra faptului că majoritatea nemților “se pronunță în sondaje în marea majoritate pentru lansarea Nord Stream 2”.
Conform unui sondaj, dată publicității pe 7 ianuarie de către postul de televiziune ARD, 60 la sută din respondenții nemți se pronunță în favoarea lansării “Nord Stream 2”, care continuă să fie ținta criticilor din partea SUA și a unor state din Europa de Est. Rusia a declarat în repetate rânduri că Nord Stream 2 este proiect comercial, avantajos pentru Europa și a îndemnat să nu se mai facă speculații politice.
În prezent, gazoductul Nord Stream 2 este supus procedurii de aprobare de către autoritatea de reglementare – Agenția Federală a Rețelelor din Germania. Procesul a fost suspendat în legătură cu faptul că agenția a cerut Nord Stream 2 AG să înființeze în Germania o subsidiară, din numele căreia să depună cererea de certificare în calitate de operator, în conformitate cu legislația europeană. După depunerea repetată a solicitării, agenția va relua procesul, iar apoi va aștepta poziția Comisiei Europene. Potrivit presei germane, procesul ar putea dura câteva luni.
Secretarul general al SPD, Kevin Kühnert, a declarant că lansarea Nord Stream 2 nu va însemna “o declarație cu privire la politica rusă” din partea Berlinului.
“Instrumentele noastre diplomatice, din fericire, oferă mai multe oportunități decât o simplă deconectare a gazoductului”, a subliniat el.
Строительство газопровода Северный поток — 2 в городе Любмин в Германии - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Rusia
A început umplerea cu gaz a celei de-a doua linie a Nord Stream-2
Fluxul de știri
0