Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Dublă amenințare de epidemie: Avertismentul UE

© Sputnik / Evgeniy Epanchintsev / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Abonare
Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a emis un avertisment cu privire la o amenințare dublă în întreaga UE.
BUCUREŞTI, 17 ian – Sputnik, Doina Crainic. Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a emis un avertisment cu privire la o amenințare dublă reprezentată de Covid și de gripă în UE.
Răspândirea gripei în întreaga Europă a stârnit îngrijorări cu privire la riscul unei „duble ameninţări” prelungite, în contextul în care rata mare de transmitere a Covid-ului ridică temeri legate de presiunea asupra sistemelor de sănătate europene.
Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) consideră că relaxarea restricțiilor vor avea ca rezultat o reapariție a cazurilor de gripă, potrivit RT. Organizația europeană a raportat că virusul gripal se răspândește pe continent într-un ritm mai mare decât se aștepta, numărul de cazuri în unitățile de terapie intensivă crescând la sfârșitul lunii decembrie.
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Coronavirus
ONU îndeamnă omenirea să fie pregătită pentru o nouă pandemie
Într-o declaraţie pentru Reuters, expertul ECDC în gripă, Pais Penttinen, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la gripă, deoarece țările „încep să ridice toate măsurile”, avertizând că numărul de cazuri ar putea „creşte faţă de modelele sezoniere normale”.
Relaxarea restricțiilor Covid înainte de sfârșitul primăverii ar putea duce la o prelungire a epidemiei de Covid și gripă dincolo de luna mai, potrivit ECDC, ceea ce ar pune o presiune suplimentară asupra serviciilor de sănătate care sunt deja suprasolicitate.
Îngrijorările au fost stârnite de varianta de gripă care a devenit dominantă în acest sezon, deoarece H3 al virusului A provoacă de obicei cazuri severe de boală în rândul pacienților vârstnici, cu potențial impact asupra ratelor de spitalizare.
Șase țări regionale - Armenia, Belarus, Serbia, Franța, Georgia și Estonia - au înregistrat cazuri de gripă sezonieră peste pragul normal în asistența primară. Alte șapte țări au înregistrat o activitate gripală pe scară largă și/sau o intensitate medie a gripei.
Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2022
Coronavirus
Dezvăluiri șocante: Doar 1 la sută din efectele secundare ale vaccinurilor sunt raportate
Pe fondul numărului de cazuri de gripă, în Franța trei regiuni au declarat epidemie de gripă, potrivit datelor Ministerului francez al Sănătății.
Temerile vin pe fondul unor rapoarte despre „flurona”, îmbolnăvirea simultană de gripă şi covid, o femeie israeliană devenind cea mai recentă persoană infectată cu Covid și gripă simultan.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut recent menţinerea vigilenței cu privire la Covid, din cauza răspândirii tulpinii Omicron, în cazul căreia există o „cantitate uriașă de incertitudine”.
Fluxul de știri
0