Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

ONU îndeamnă omenirea să fie pregătită pentru o nouă pandemie

© AP Photo / Michael SohnSecretarul general al ONU, Antonio Guterres
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Abonare
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat să fim pregătiți pentru o nouă criză în sănătate după ce vom trece de pandemia COVID - 19.
CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Pandemia de COVID-19 nu este ultima pentru umanitate, este necesar să ne pregătim pentru următoarea, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres.
Ziua internațională a pregătirii împotriva epidemiei este sărbătorită în întreaga lume pe 27 decembrie. Aceasta a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU în noiembrie 2020.
"COVID-19 nu va fi ultima pandemie cu care se va confrunta omenirea. În prezent, când ne confruntăm cu această criză în sănătate, trebuie să ne pregătim pentru următoarea", a scris Guterres pe Twitter.
Secretarul General ONU a mai declarat că de Ziua internațională a pregătirii împotriva epidemiei trebuie să acordăm atenția necesară și să fie alocate acele investiții de care este nevoie în prezent.
Pe 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că epidemia de coronavirus (COVID-19) este oficial pandemie.
Potrivit datelor Universității Johns Hopkins (SUA), pe 26 decembrie 2021 în lume au fost înregistrate 279 de milioane de cazuri de COVID-19, iar peste 5,3 milioane de oameni au murit.
Cea mai dificilă situație este în SUA, India, Brazilia și Marea Britanie. Rusia ocupă locul cinci în această listă.
Bill Gates - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Coronavirus
Bill Gates spune când se va sfârși pandemia
Fluxul de știri
0