Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

De astăzi, nou permis sanitar în Franța – cine va rămâne cu codul QR dezactivat

© AFP 2024 / BEN STANSALL Codul QR

Codul QR - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2022
Abonare
Noul permis sanitar care le impune francezilor peste 18 ani să primească o doză de rapel intră în vigoare de azi, 15 ianuarie. Căror persoane le-ar putea fi dezactivat codul QR.
BUCUREŞTI, 15 ian – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit ministrului francez al Sănătăţii, Olivier Véran, codul QR al unui număr de 500.000 până la 700.000 de persoane ar putea fi dezactivat.
În timp ce Adunarea Națională încă analizează proiectul de lege pentru introducerea permisului de vaccinare, o nouă versiune a permisului sanitar intră în vigoare în Franța din 15 ianuarie.
Potrivit unei noi reguli anunțate la sfârșitul lunii noiembrie de Olivier Véran, care se aplică deja persoanelor de peste 65 de ani, orice adult care nu și-a primit doza de rapel în cele șapte luni de la ultima inoculare sau infecție va avea permisul dezactivat.
După cum a explicat pe 12 ianuarie, la Franceinfo, ministrul Sănătății, această restricție poate afecta „între 500.000 și 700.000” de francezi cu vârsta între 18 și 64 de ani. Deși a spus că această cifră a fost probabil supraestimată, el a explicat că „există un număr semnificativ de persoane care au prezentat o infecție și care nu au introdus încă dovada infecției lor în sistemul TousAntiCovid”.
carantină - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Coronavirus
Decizia integrală a Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică: Noi restricții
Dacă sunteți printre aceste persoane, veți primi un mesaj de alertă pe fond galben imediat ce deschideți aplicația.

Excepții

Permisul sanitar al persoanelor care au fost infectate după ce au primit prima doză va rămâne activ dacă înregistrează un rezultat negativ PCR sau antigen în aplicația TousAntiCovid şi dacă au făcut o a doua doză după trei-patru luni, minimum, și în șapte luni, maximum, după ce au fost contaminate. Această doză va corespunde cu doza de rapel.
Permisul va rămâne valabil mâine în cazul unei infecții după a doua doză. A treia doză va fi atunci obligatorie, potrivit Sputnik France.

Alte modificări planificate

În plus, din 15 februarie, termenul pentru administrarea dozei de rapel va fi scurtat de la șapte la patru luni de la ultima inoculare sau contaminare, în caz contrar, permisul de sănătate va fi dezactivat.
Adoptată pe 6 ianuarie de Adunarea Națională, permisul de vaccinare se află în discuţie în Senat, fără a se ajunge încă la un compromis. Senatul va examina proiectul în această sâmbătă.
Nuntă - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Coronavirus
Cum se vor organiza nunțile și cumetriile: Ce schimbări au intervenit
Fluxul de știri
0