Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi reguli pentru folosirea denumirii statului pe mărci, desene sau modele industriale

© Sputnik / MTICIa naţională. Marcă poştală
Ia naţională. Marcă poştală - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Abonare
Guvernul a aprobat reguli noi pentru folosirea denumirii statului în mărcile, desenele sau modele industriale.
CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Dreptul de a folosi denumirea oficială sau istorică a statului în marcă, desen sau model industrial va fi acordat în baza unui nou regulament.
Documentul reglementează procedura de examinare a cererilor depuse de persoanele fizice și juridice din diverse domenii de activitate, precum și restricțiile de utilizare a denumirii statului, a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri.

Denumirea oficială sau istorică a statului este Republica Moldova și Moldova, scrise cu orice tip de caractere, și traducerile lor, folosite separat sau în îmbinare cu alte elemente verbale sau figurative.

Pentru acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marcă, desen sau model industrial, se achită taxa de stat conform legislației.
Cererea adresată comisiei va fi depusă la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală și va fi examinată în termen de 30 de zile. Dacă vor fi întrunite condițiile necesare, iar calitatea ori natura produsului sau serviciului prestat de solicitant nu vor prejudicia imaginea sau interesele statului, comisia va emite decizia de acordare a permisiunii de folosire a denumirii Republica Moldova și Moldova.
Jocurile Olimpice, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Olimpiada de la Beijing - 2022
Prima sportivă din Moldova care va evolua la Jocurile Olimpice de la Beijing: Cine este
Decizia de acordare a permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului se eliberează solicitantului în termen de 10 zile de la data prezentării dovezii de plată a taxei de stat. Decizia de refuz va fi anunțată în termen de 15 zile de la data emiterii ei.
Deciziile Comisiei pot fi revocate, inclusiv în cazurile în care în urma unei sesizări se constată că:
titularul folosește marca, desenul sau modelul industrial ce încorporează denumirea oficială sau istorică a statului cu încălcarea prevederilor legale
folosirea denumirii oficiale sau istorice a statului în marcă, desen sau model industrial induce în eroare consumatorul în privința originii geografice
calitatea ori natura produsului și serviciului prejudiciază imaginea și interesele statului
marca, desenul sau modelul industrial în care este folosită denumirea oficială sau istorică a statului contravine ordinii publice sau bunelor moravuri și prejudiciază imaginea sau interesele statului.
Înregistrarea la AGEPI a contractelor de transmitere a drepturilor privind marca, desenul sau modelul industrial care conțin denumirea oficială sau istorică a statului se efectuează doar după prezentarea de către persoana căreia iau fost transmise drepturile a permisiunii eliberate de Comisie.
Pentru eliberarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului persoanei căreia i-au fost transmise drepturile asupra obiectului de proprietate intelectuală înregistrat, nu se achită taxa de stat, dacă transmiterea drepturilor are loc în perioada de valabilitate a permisiunii, care nu va depăși perioada de valabilitate a titlului de protecție.
Нищие в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Politică
În Moldova se așteaptă vremuri grele – iată de ce
Fluxul de știri
0