Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Moldova se așteaptă vremuri grele – iată de ce

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaНищие в Москве
Нищие в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Abonare
Expertul a analizat acțiunile Cabinetului de Miniștri și ale majorității aflate la guvernare și a explicat de ce cetățenii Moldovei nu trebuie să spere prea mult la schimbări rapide în bine.
CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Înainte de a ajunge la putere aproape absolută în țară, reprezentanții Partidului ”Acțiune și Solidaritate” (PAS) i-au copleșit pe cetățeni cu promisiuni generoase despre garanții sociale, lupta împotriva corupției și schimbări în bine. Oamenii nu s-au dezamăgit deocamdată în totalitate, ci au devenit mai precauți, dar speranța nu a murit totuși. Despre aceasta a vorbit în studioul Sputnik Moldova publicistul și analistul politic Vladimir Țesliuc.
„Atunci când la putere în țară ajung cadre tinere, întotdeauna speri la bine. Însă în Moldova acest lucru nu prea merge. După trecerea unei jumătate de an, când analizezi rezultatele muncii, întotdeauna apare întrebarea: de ce am crezut în acești domni. Și așa se întâmplă de fiecare dată, din an în an"- a spus interlocutorul.
Expertul a subliniat: în ceea ce privește actuala putere, există o diferență între ambițiile unei echipe tinere, promisiunile exagerate făcute cetățenilor și caracteristicile profesionale și capacitățile reale de a guverna țara.
"Dacă analizăm perioada care a trecut, se creează o impresie deprimantă și tristă. Problemele care îi interesează pe cetățenii de rând nu sunt soluționate în favoarea lor, oricât ar fi de paradoxal", a adăugat Țesliuc.
În opinia analistului politic, majorarea salariilor funcționarilor exact atunci când au crescut tarifele la gazele naturale și prețurile la produsele alimentare a constituit o palmă pentru mulți dintre acei alegători care au votat cu PAS. Publicistul a menționat că, întrucât comunică frecvent cu cetățeni țării, poate afirma că mulți susținători ai partidului PAS încep să se dezamăgească și să se îndepărteze de această formațiune politică.
Ион Кику - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Chicu: La guvernare în Moldova a venit o echipă neprofesionistă
Fluxul de știri
0