Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expert: Oamenii au o modalitate excelentă de a-și păstra și înmulți banii

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Abonare
Una din cele mai avantajoase investiții în condițiile economice actuale ar fi domeniul imobiliar. Cel puțin asta susțin experții.
CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Achiziția de terenuri este, probabil, cea mai rezonabilă modalitate de investiție. De această părere este expertul în imobiliare Petru Oleinic și a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova.

„Cumpărarea unui teren nu este o afacere riscantă pentru că nu necesită cheltuieli de întreținere. Aceasta este o investiție bună. După cum a spus Mark Twain: „Grăbiți-vă să cumpărați pământ, acesta nu mai este fabricat...", a spus expertul.

Chișinăul crește în înălțime, nu se extinde. Terenurile devin tot mai scumpe și nu trebuie să ne așteptăm la o scădere a prețurilor, a spus Oleinic.
„Teritorial, orașul se extinde foarte lent. În oraș nu sunt atât de multe terenuri cu comunicații care să poată fi folosite în diverse scopuri. Pentru a vă păstra și a vă multiplica economiile, acest lucru este ideal”, afirmă expertul imobiliar.
Petru Oleinic a mai spus că după ce se va sfârși pandemia, va avea loc o restructurare a economiei și atunci va deveni clar cum trebuie să fie folosit cel mai eficient terenul.
Ce se va întâmpla cu prețul apartamentelor în 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2022
Podcasturi
Ce se va întâmpla cu prețul apartamentelor în 2022
„Acum există o cerere foarte mare pentru imobile locative, cu timpul este foarte probabil să crească cererea pentru imobilele comerciale sau de tip depozit. Cumpărarea unui teren vă permite să fie diversificată puțin cererea: ați cumpărat un teren și deocamdată nu știți ce să construiți pe el. Iar când piața se va stabiliza, va fi clar unde anume este mai bine să fie atribuit", - a rezumat interlocutorul.
Piața imobiliară din Chișinău înregistrează o adevărată explozie a prețurilor. Doar în acest an, valoarea imobiliarelor în Capitală a crescut cu 20 la sută. Acest lucru îl afirmă atât experții economici, cât și cei imobiliari, care precizează însă că tendința actuală era previzibilă.
Specialiștii menționează că la majorarea prețurilor au contribuit mai mulți factori, printre care pandemia, scumpirea materialelor de construcție, dar și numărul de licențe emise pentru construcție.
De ce prețurile partamentelor înregistrează creșteri galopante – Expert - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Podcasturi
De ce prețurile la apartamente înregistrează creșteri galopante – Expert
Fluxul de știri
0