Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când va avea loc ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ruse

© Photo : Guvernul Republicii Moldova / Direcţia comunicare și protocolMoldova-Rusia, imagine simbol
Moldova-Rusia, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Abonare
Vicepremierul Andrei Spînu a spus ce subiecte vor fi discutate la ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, dar și când va avea loc.
CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ruse va avea loc în luna martie, iar data exactă va fi anunțată ulterior. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă.
"În luna noiembrie a avut loc vizita ministrului de Externe Nicu Popescu în Rusia, la Moscova. Popescu este președintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pe partea Republicii Moldova, iar pe partea Rusiei este domnul Patrușev. La întâlnirea din noiembrie s-a convenit că ședința Comisiei să aibă loc în luna martie", a declarat Spînu.
Potrivit vicepremierului, "Ministerul Afacerilor Externe a făcut toate demersurile necesare către partea rusă pentru a stabili data exactă a ședinței acestei Comisii".
"Subiectele care vor fi discutate ... Această Comisie nu se ocupă doar de problema energetică, dar și alte probleme culturale, economice, comerciale și alte probleme bilaterale care sunt între Republica Moldova și Rusia. De organizarea și agenda acestei Comisii se ocupă Ministerul de Externe și în luna martie va avea loc această ședință. Când va avea loc cu siguranță se va comunica", a mai spus Spînu.
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a vorbit și despre inițierea auditului privind datoriei companiei Moldovagaz față de concernul rus Gazprom.
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Societate
Moldovagaz nu are destui bani pentru plata în avans către Gazprom: Ar putea lua un credit
"La ultima ședință de guvern a fost aprobată Hotărârea cu privire la inițierea unui audit, care s-a stabilit care este instituția responsabilă. Din Hotărârea de Guvern, instituția responsabilă este Agenția Proprietăților Publice care de fapt este și acționar din partea statului din cadrul Moldovagaz", menționează vicepremierul.
Potrivit lui Spînu, procesul de pregătire a unei caiet de sarcini este pe ultima sută de metri, iar apoi Agenția Proprietăților Publice "va publica și va iniția procedura de achiziție pentru acest audit".
"Termenul limită pentru acest audit este data de 1 mai. Subiectul va fi discutat, inclusiv la ședință Comisiei mixte din martie. În funcție de progrese, se va decide dacă mai este nevoie de o lună sau două ca să finalizăm acest proces", a spus Spînu.
Cea de-a 16-a reuniune a forumului moldo-rus pentru cooperare economică între Rusia și Moldova a avut loc pe 2 octombrie 2020 în regim de teleconferință.
Майя Санду на онлайн-встрече с представителями винодельческой отрасли Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2022
Societate
Maia Sandu a promulgat legea privind auditul în domeniul gazelor naturale
Fluxul de știri
0