Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Tot mai multe cazuri de infectare cu varianta „omicron” în România

© Inquam Photos / GEORGE CALINTestare coronavirus
Testare coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 08.01.2022
Abonare
România anunță noi cazuri de infectare cu tulpina „omicron” a coronavirusului. Numărul celor infectați cu noua variantă a ajuns deja la 295.
CHIȘINĂU, 8 ian - Sputnik. Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din România au confirmat încă 112 cazuri de infectare cu tulpina „omicron”. Despre asta anunță Ministerul Sănătății din țara vecină.
Potrivit autorităților din România, este vorba despre 48 de bărbați și 64 de femei din municipiul București și 19 județe. Este precizat că 11 persoane din cele 112 au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia, Franța, Tanzania, Bulgaria, SUA și Austria. Totodată, 37 din cei confirmați cu varianta „omicron” nu sunt vaccinați împotriva COVID-19.
Conform datelor oficiale, până în prezent în România au fost depistate 295 de cazuri de infectare cu varianta „omicron”.
Menționăm că în Moldova, deocamdată, nu s-au înregistrat cazuri de infectare cu „omicron”. Totuși, autoritățile din sănătate au declarat anterior că nu exclud că în Republica Moldova ar exista cazuri de infectare cu tulpina „omicron”, doar că nu există deocamdată probe de laborator care ar confirma acest lucru.
Specialiștii au prelevat 16 probe din mai multe regiuni ale țării, iar rezultatul secvențierii a arătat că nicio probă nu reprezintă varianta „omicron” a coronavirusului de tip nou. În cazul tuturor celor 16 probe a fost determinată varianta „delta” a COVID-19.
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova, 1920, 08.01.2022
Coronavirus
Atenție: Noi reguli de intrare în România - Ultima hotărâre a autorităților
Fluxul de știri
0