Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tokaev i-a mulțumit lui Putin pentru răspunsul rapid cu forțe de menținere a păcii

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaPutin și Tokaev
Putin și Tokaev - Sputnik Moldova, 1920, 07.01.2022
Abonare
Președintele Kazahstanului i-a mulțumit lui Putin pentru răspunsul la apelul adresat de implicare a forțelor de menținere a păcii ale OTSC.
CHIȘINĂU, 7 ian - Sputnik. Președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev, i-a mulțumit liderului rus Vladimir Putin pentru răspunsul prompt la apelul său privind forțele de menținere a păcii în cadrul OTSC.
"Aș dori să-i exprim o recunoștință deosebită președintelui rus Vladimir Putin. El a răspuns foarte prompt și, cel mai important, într-o manieră camaraderească, la apelul meu", a spus Tokaev în mesajul său către popor.
Forțele Rusiei de menținere a păcii, împreună cu forțele de ordine din Kazahstan, au preluat controlul total asupra aeroportului din Almatî, potrivit reprezentantului oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov.
„Până acum, împreună cu forțele de ordine din Republica Kazahstan, aeroportul din Almatî a fost luat sub control deplin”, se spune în mesaj.
Trupele de menținere a păcii ale OTSC (din care fac parte și militarii ruși) îi ajută pe oamenii legii din Kazahstan să mențină ordinea.
Kazahstan - Sputnik Moldova, 1920, 07.01.2022
Internațional
Kazahstan: 26 de infractori înarmați au fost lichidați
Un grup de peste 70 de avioane Il-76 și 5 An-124 transferă non-stop unități ale contingentului rus al forțelor OTSC în Kazahstan. Contingentul rus de menținere a păcii include unități ale Brigăzii 45 Forțe Speciale Aeropurtate, Diviziei 98 Aeropurtate și Brigăzii 31 Aeropurtate Separate, toți militari cu experiență de luptă.
Fluxul de știri
0