Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Kazahstanului a dat ordin la foc asupra teroriștilor, fără avertizare

© AFP 2022 / VYACHESLAV OSELEDKOKassym-Jomart Tokaev
Kassym-Jomart Tokaev - Sputnik Moldova, 1920, 07.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev, a ordonat să se deschidă focul asupra teroriștilor fără avertisment.
CHIȘINĂU, 7 ian - Sputnik. Președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev, în cadrul mesajului său către națiune, a declarat că a dat ordin armatei țării de a deschide focul asupra teroriștilor, fără avertisment.
Potrivit șefului statului kazah, bandiții continuă să deterioreze proprietățile Republicii și să folosească arme împotriva cetățenilor.
"Nu doar clădirile administrative, ci și bunurile personale ale civililor au avut de suferit din cauza bandiților, nemaivorbind despre sănătatea și viața a sute de civili și militari. Exprim sincere condoleanțe familiilor și apropiaților celor decedați”, a spus politicianul.
El a subliniat că autoritățile au auzit toate revendicările protestatarilor, exprimate în forme pașnice. În același timp, guvernul nu intenționează să negocieze cu teroriștii.
"În străinătate, se fac apeluri către părți pentru a purta negocieri pentru o soluționare pașnică a problemelor. Ce prostie, ce negocieri cu criminalii și teroriștii pot fi", a adăugat Tokaev, discursul său a fost difuzat de postul de televiziune Khabar 24.
Pe măsură ce situația se va stabiliza, conducerea țării va elimina treptat starea de urgență în regiuni și va restabili internetul.
Președintele s-a plâns că Kazahstanul nu are propriile forțe speciale și tehnică. În același timp, forțele de securitate vor finaliza operațiunea „până la capăt”: potrivit lui Tokaev, „cine nu se predă va fi distrus”.
Kazahstan - Sputnik Moldova, 1920, 07.01.2022
Internațional
Kazahstan: 26 de infractori înarmați au fost lichidați
El a mai spus că după aceasta se va clarifica de ce serviciile speciale nu au acționat și au trecut cu vederea celulele teroriste în adormire care s-au trezit la aceste proteste.
Separat, Tokaev i-a mulțumit președintelui rus Vladimir Putin, care „a răspuns foarte prompt și, cel mai important, într-o manieră camaraderească” la apelul său pentru asistență militară.
Fluxul de știri
0