Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Municipiul Chișinău rămâne sub ”Cod galben” de COVID-19: Care este situația în țară

© Sputnik / Denis Abramov / Accesați arhiva multimediamedici, imagine simbol
medici, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Abonare
În această săptămână, în mai multe localități din țară este valabil codul „galben” și ”verde” de alertă epidemiologică.
CHIȘINĂU, 3 ian - Sputnik. Municipiul Chișinău rămâne sub ”cod galben” de alertă epidemiologică. Datele au fost prezentate de Agenția Națională Pentru Sănătate Publică, care în fiecare săptămână determină nivelul de pericol epidemiologic.
ANSP anunță că „codul galben” este instituit și în raioanele Ialoveni, Soroca și Taraclia.
„Cod portocaliu” de pericol epidemiologic este anunțat pentru localitățile din stânga Nistrului.
Toate celelalte raioane sunt în zona „verde”.
Decizia de atribuire a codului de culoare al pericolului COVID-19 a fost aplicată din 22 septembrie, în baza numărului de noi infecții la 100 de mii de locuitori pe săptămână:
„Cod verde” – mai puțin de 50 de cazuri;
„Cod galben” – 50 - 99 cazuri;
„Cod portocaliu” – 100-249 de cazuri;
„Cod roșu” – mai mult de 250 de cazuri.
Maia Sandu și-a administrat doza booster - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Societate
Maia Sandu și-a administrat doza booster împotriva COVID-19

Ce prevede ”Codul galben” de alertă epidemiologică.

Instituțiile de învățământ vor activa în regim obișnuit, cu prezența fizică a elevilor.
Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate maximă, cu respectarea măsurilor de protecție în vigoare.
Este interzis accesul vizitatorilor în instituțiile medico-sanitare și instituții de plasament.
Pragul de alertă galben prevede câteva scenarii pentru organizarea evenimentelor private: participarea a cel mult 100 de persoane în spații interioare, cu asigurarea spațiului de cel puțin 4 metri pătrați, fie participarea a maxim 300 de invitați, cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19.
Persoanele care merg la cinematografe, săli de concerte în spații închise și deschise, cluburile de noapte sau a festivaluri, vor trebui să prezinte certificatul COVID-19.
Zonele de agrement și parcurile de distracție își vor organiza activitatea, cu asigurarea unei suprafețe, în spațiul destinat vizitatorilor/clienților, de cel puțin 2 metri pătrați pentru fiecare vizitator.
Centrele de sport își vor organiza activitatea cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 4 metri pătrați pentru fiecare persoană sau la capacitate maximă, dacă toți clienții prezintă la intrarea în unitate certificatul COVID-19.
Evenimentele sportive vor fi organizate cu participarea spectatorilor până la 50 la sută din capacitatea maximă s spațiului, atât în interior, cât și în exterior, sau la capacitate de 75 la sută, cu obligația ca toți spectatorii să prezinte la intrarea în spațiul unde se desfășoară activitatea certificatul COVID-19.
Întrunirile științifice, conferințele, seminarele sau alte evenimente similare vor fi organizate cu participarea a cel mult 150 de persoane în spații interioare sau 200 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 2 metri pătrați pentru fiecare persoană, sau cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 2 metri pătrați pentru fiecare persoană, fără limitarea numărului de participanți, cu obligația ca toți participanții să prezinte certificatul COVID-19.
Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Coronavirus
Care grupe sanguine sunt mai vulnerabile la COVID-19
Fluxul de știri
0