Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Care grupe sanguine sunt mai vulnerabile la COVID-19

© Photo : Courtesy of the National Institutes of HealthCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Abonare
Biologul Baranova a numit grupele sanguine care sunt mai vulnerabile la COVID-19.
CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Doctorul în științe biologice, profesorul Școlii de biologie sistemică a Universității George Mason, Ancea Baranova a vorbit într-un interviu pentru lenta.ru despre grupele sanguine mai vulnerabile la COVID-19, informează RIA Novosti.
"Sângele oamenilor cu grupe diferite nu are exact aceeași compoziție moleculară. Atât prima, cât și a treia grupă au anticorpi la antigenul A, care are o mică asemănare cu antigenul coronavirusului", a explicat specialistul, adăugând că aceste persoane ar putea să nu aibă simptomele boli dacă coronavirusul pătrunde în organism.
Astfel, persoanele cu grupele sanguine doi și patru sunt mai predispuse la acțiunea virusului, a adăugat ea.
"Dar este important adevărul că probabilitatea de a nu se îmbolnăvi sau de a suporta ușor infecție pentru deținătorii primei și celei de a treia grupe sanguine este mai redusă cu doar zece la sută. Și asta de fapt nu influențează asupra a ceva", a remarcat biologul.
Cpital - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Coronavirus
Cine riscă să facă o formă severă a bolii la infectarea cu Omicron
Organizația Mondială a Sănătății a clasificat la sfârșitul lunii noiembrie noua variantă a coronavirusului depistată în Africa de Sud drept îngrijorătoare. Tulpina B.1.1.529 a fost numită de OMS cu litera greacă ”omicron”.
Fluxul de știri
0