Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu și-a administrat doza booster împotriva COVID-19

© Photo : Facebook / Maia SanduMaia Sandu și-a administrat doza booster
Maia Sandu și-a administrat doza booster - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova și-a administrat în această dimineață doza booster. Maia Sandu s-a revaccinat împotriva COVID-19 la jumătate de an de la administrarea celei de-a doua doză de ser.
CHIȘINĂU, 3 ian - Sputnik. În dimineața de luni, 3 ianuarie, șefa statului a mers la sediul Policlinicii de Stat ca să-și administreze doza booster. Maia Sandu s-a revaccinat, după jumătate de an de la imunizarea cu ciclul complet, cu serul Pfizer.

„Mă simt bine până când. Am hotărât să-mi fac a treia doză pentru că sunt îngrijorată de situația de pe glob. Tulpina „omicron” se răspândește cu repeziciune. Valul „omicron” va ajunge în curând și în Republica Moldova. (...) Îi îndemn pe cei care nu s-au vaccinat nici cu o doză ca să o facă. Nu știu câți oameni trebuie să mai moară ca să înțelegem cât de periculos este acest virus. (...) Mi-am făcut această doză și mă simt mai încrezătoare, mai protejată”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că cea mai mare problemă în lupta cu pandemia este rata joasă de vaccinare. Maia Sandu a îndemnat populația să se imunizeze împotriva COVID-19, deoarece, potrivit ei, vaccinul este singura soluție de a scăpa de noul coronavirus.
Amintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a administrat prima doză de vaccin împotriva COVID-19 pe data de 7 mai. Ulterior, în data de 3 iulie, șefa statului și-a administrat cea de-a doua doză de ser. Maia Sandu s-a vaccinat atunci cu AstraZeneca.
Precizăm că în data de 29 noiembrie, în Moldova a început administrarea dozei booster împotriva COVID-19. Astfel, cei care au deja un ciclu complet de vaccinare împotriva COVID-19 și au jumătate de an de când și-au administrat cea de-a doua doză, se pot revaccina.
Anterior, autoritățile din Sănătate au menționat că doza suplimentară de vaccin împotriva COVID-19 reprezintă o doză adițională, administrată persoanelor sever imuno-compromise și care au un sistem imun slăbit și nu dezvoltă un răspuns imun suficient de puternic. Astfel, e nevoie de o doză suplimentară de vaccin pentru asigurarea protecției necesare împotriva COVID-19. Totuși, din data de 16 decembrie, doza booster de vaccin anti-COVID este disponibilă pentru toți cetățenii Republicii Moldova.
Тест на COVID-19 на фоне надписи Омикрон - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2022
Coronavirus
Oamenii de știință au determinat cât de mult „omicron” afectează plămânii
Astfel, printr-un ordin emis de Ministerul Sănătății, persoanele din categoria de vârstă 18 - 59 de ani, care au încheiat schema completă de vaccinare împotriva COVID-19, pot beneficia de doza booster de vaccin anti-COVID.
În ceea ce privește certificatul de vaccinare eliberat după încheierea schemei primare de imunizare, acesta rămâne valabil în țara noastră și peste hotare. Totuși, Comisia Europeană a făcut o recomandare conform căreia valabilitatea unui certificat de vaccinare împotriva coronavirusului este limitată la nouă luni. Apoi va fi necesară doza booster de vaccin.
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Coronavirus
Vrei să-ți administrezi doza booster? Vezi cu care ser te poți revaccina împotriva COVID
Fluxul de știri
0