Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Oamenii de știință au determinat cât de mult „omicron” afectează plămânii

© REUTERS / Dado Ruvic/IllustrationТест на COVID-19 на фоне надписи "Омикрон"
Тест на COVID-19 на фоне надписи Омикрон - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2022
Abonare
Oamenii de știință au efectuat experimente pe șoareci și hamsteri pentru a determina cât de mult afectează plămânii noua tulpină a coronavirusului.
CHIȘINĂU, 2 ian - Sputnik. Tulpina „omicron” provoacă mult mai puține daune plămânilor în comparație cu alte tulpini de coronavirus. Studiul a fost realizat de oameni de știință americani și japonezi de la Facultatea de Medicină a Universității din Washington, de la Universitatea din Wisconsin din Madison și de la Universitatea din Tokyo, relatează RIA Novosti.
Noua tulpină reprezintă o evoluție mai puțin severă a bolii. Cercetătorii au ajuns la astfel de concluzii în urma unei serii de experimente pe șoareci și hamsteri. Animalele infectate cu omicron, în cea mai mare parte, au prezentat simptome mai ușoare ale bolii și mai rar s-au ciocnit cu problema pierderii în greutate.
Experții consideră că cei care au fost deja bolnavi și vaccinați se pot infecta, iar simptomele variază de la oboseală la dureri de cap și dureri de corp.
Organizația Mondială a Sănătății a decis în urma ședinței de urgență din 26 noiembrie să clasifice noua variantă a coronavirusului depistată în Africa de Sud drept una care provoacă îngrijorare. Tulpina B.1.1.529 OMS a fost numit cu litera din alfabetul grec ”omicron.
Omicron, coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Coronavirus
Avem sau nu tulpina omicron în Republica Moldova: Ce spun autoritățile
Fluxul de știri
0