Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Vrei să-ți administrezi doza booster? Vezi cu care ser te poți revaccina împotriva COVID

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Abonare
Ministerul Sănătății a publicat schema de vaccinare pentru administrarea dozei booster. Astfel, persoanele care deja s-au imunizat cu un anumit vaccin împotriva COVID-19 pot vedea care ser este compatibil cu cel care deja a fost administrat în schema primară.
CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik. Luni, 29 noiembrie, în Moldova a început administrarea dozei booster împotriva COVID-19. Astfel, cei care au deja un ciclu complet de vaccinare împotriva COVID-19 și au jumătate de an de când și-au administrat cea de-a doua doză, se pot acum revaccina. Ministerul Sănătății a publicat schema de vaccinare și care ser cu care este compatibil
Persoane care s-au vaccinat complet cu Pfizer și au deja șase luni de la administrarea celei de-a doua doză, pot deja să se imunizeze la fel cu Pfizer sau cu Moderna, care a fost adus săptămâna trecută în Moldova.
Cei care s-au imunizat cu Moderna se pot revaccina peste cel puțin șase luni cu același ser sau cu Pfizer. Persoanele care s-au vaccinat acum cel puțin șase luni cu AstraZeneca, pot primi acum la fel AstraZeneca, Pfizer sau Moderna.
Cei care ai ales să-și administreze doza de Johnson & Johnson, se pot revaccina după două luni cu același ser, cu Pfizer sau Moderna. La un interval de cel puțin șase luni se pot revaccina și cei care au primit ambele doze de Sputnik V. Aceste persoane pot să-și administreze doza booster cu serul Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.
Persoanele imunizate cu Sinovac pot primi doza booster după 3 - 6 luni de la administrarea celei de-a doua doză. Ele pot alege între același ser cu care s-au vaccinat prima dată împotriva COVID-19, Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.
Cei vaccinat cu Sinopharm la fel se pot revaccina după cel puțin jumătate de an, iar de această dată pot primi Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson sau Sinopharm.
Este de menționat faptul că în cazul vaccinului produs de compania Moderna, doza booster constă din jumătate din cantitatea de ser utilizat pentru schema de vaccinare primară.
Anterior, autoritățile din Sănătate au menționat că doza suplimentară de vaccin împotriva COVID-19 reprezintă o doză adițională, administrată persoanelor sever imuno-compromise și care au un sistem imun slăbit și nu dezvoltă un răspuns imun suficient de puternic. Astfel, e nevoie de o doză suplimentară de vaccin pentru asigurarea protecției necesare împotriva COVID-19.
În ceea ce privește certificatul de vaccinare eliberat după încheierea schemei primare de imunizare, acesta rămâne valabil în țara noastră și peste hotare.
Pacient la spital - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri noi s-au înregistrat astăzi
Fluxul de știri
0