Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Primul caz de „FLURONA”: A fost raportat în Israel

© Public Domain / Flickr / NIH Image Gallery / Novel Coronavirus SARS-CoV-2Une cellule infectée par des particules virales du SRAS-CoV-2 (en jaune)
Une cellule infectée par des particules virales du SRAS-CoV-2 (en jaune) - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2022
Abonare
O femeie din Israel s-a îmbolnăvit de gripă și Covid simultan
CHIȘINĂU, 2 ian - Sputnik. Un nou „trend” în anul 2022? „Flurona” ar putea fi numită combinația de îmbolnăvire concomitentă de gripă și coronavirus?
Primul caz de combinație potențial periculoasă de Covid-19 și gripă a fost descoperit la o femeie tânără, însărcinată din Israel, transmite RT.
„The first case of a potentially dangerous combination of Covid-19 and the flu has been discovered in a young, pregnant, unvaccinated woman in Israel”, notează publicația
Afecțiunea hibridă a fost diagnosticată la Centrul Medical Rabin din Petah Tikva la începutul acestei săptămâni, când o femeie a intrat în travaliu.
„A fost diagnosticată cu gripă și coronavirus imediat ce a sosit. Ambele teste au fost constatate pozitive, chiar și după ce am verificat din nou”, a declarat șeful secției de ginecologie a spitalului, profesorul Arnon Vizhnitser, citat de ziarul Yedioth Ahronoth, care a fost primul care a raportat despre cazul de dublă infecție.
Centrul de Medicină Legală - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2022
Coronavirus
Savanții niponi elaborează vaccinul anti COVID-19 “pe viață”
El a adăugat că pacientul a avut simptome ușoare și că gripa și Covid sunt de fapt aceeași boală, deoarece ambele atacă tractul respirator superior. Femeia a fost externată joi din spital.
„Vedem din ce în ce mai multe femei însărcinate cu gripă. Cu siguranță este o mare provocare să ai de-a face cu o femeie care vine cu febră la naștere și nu știi dacă este coronavirus sau gripă, așa că o abordezi la fel. Cea mai mare parte a bolii este respiratorie”, a spus Vizhnitser.
Potrivit publicației, Ministerul israelian al Sănătății evaluează cazul pentru a afla dacă o combinație a celor doi viruși poate provoca boli mai severe.
Între timp, Centrul Israelian pentru Controlul Bolilor a raportat recent o creștere bruscă a cazurilor de gripă, ceea ce a determinat Ministerul Sănătății să avertizeze că virusul „poate provoca boli grave, cum ar fi pneumonie, diferite infecții ale tractului respirator, miocardită și chiar deces”.
Instituția a cerut „ca toți cu vârsta de 6 luni și mai mult” să se vaccineze împotriva gripei, adăugând că vaccinurile antigripale pot fi administrate împreună cu vaccinarea Covid-19.
Oamenii de știință din întreaga lume evaluează riscurile potențiale ale combinațiilor de diferiți viruși și variante de Covid. Directorul medical al Moderna, Paul Burton, a avertizat luna trecută că o combinație a variantelor Delta și Omicron Covid-19 ar putea crea o tulpină nouă, mai periculoasă.
Свиньи - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2022
Societate
Focar de pestă porcină africană: În ce localitate a fost depistat
Fluxul de știri
0