Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Focar de pestă porcină africană: În ce localitate a fost depistat

© Pixabay / beahohlСвиньи
Свиньи - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2022
Abonare
Focar de pestă porcină africană în satul Cotiujeni din raionul Briceni. Despre aceasta a anunțat Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.
CHIȘINĂU, 1 ian – Sputnik. Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat ieri într-o gospodărie din satul Cotiujeni, raionul Briceni. Centrul Republican de Diagnostic Veterinar a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în probele recoltate de la porci domestici dintr-o gospodărie.
Ulterior, a fost întrunită Comisia pentru Situații Excepționale Briceni, care aprobat un plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea acestui focar.
Ultimul caz de pestă porcină africană în Republica Moldova, a fost înregistrat în luna august la mai mulți porci domestici din satul Hănășenii Noi, Leova.
Totodată, pe parcursul anului 2021 în Ucraina cât și în România, au fost înregistrate mai multe cazuri de pestă porcină africană la porci domestici și mistreți.
ANSA solicită proprietarilor de animare să informeze urgent subdiviziunile sale teritoriale, medicii veterinari sau autoritățile publice locale în cazul îmbolnăvirii și pieirii animalelor. La fel, solicită proprietarilor de porci să nu folosească în hrană acestora resturi culinare și să respecte cerințele minime de biosecuritate.
Oamenii trebuie să mai știe știe că nu au dreptul să cumpere produse din carne de porc din țările vecine, pentru că vor fi confiscate și distruse, având în vedere că prezintă risc.
Fluxul de știri
0