Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Savanții niponi elaborează vaccinul anti COVID-19 “pe viață”

© Sputnik / Mihai CarausCentrul de Medicină Legală
Centrul de Medicină Legală - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Japan Times: Japonia poate începe în 2023 testele vaccinului COVID-19 pe viață.
CHIȘINĂU, 1 ian – Sputnik. Compania farmaceutică japoneză Nobelpharma ar putea începe în 2023 studiile clinice asupra unui vaccin împotriva coronavirusului, care ar putea oferi imunitate pe viață la agentul patogen COVID-19, scrie Japan Times.
Un grup de oameni de știință de la Institutul de Științe Medicale din Tokyo, sub conducerea profesorului Michinori Kohara, lucrează la elaborarea medicamentului. Ei au luat ca bază vaccinul împotriva variolei, care a fost dezvoltat în secolul al XVIII-lea în Marea Britanie și a fost folosit în Japonia până în 1976.
Ideea cercetătorilor este de a introduce proteina spike a virusului SARS-CoV-2 în vaccinul recombinant împotriva variolei.
În experimente pe șoareci, aceștia au folosit gena pentru gripa aviară foarte patogenă. Rezultatele au arătat că după 20 de luni, indivizii vaccinați aveau un nivel ridicat de anticorpi, au reușit să supraviețuiască și după introducerea virusului. În același timp, toți șoarecii nevaccinați au murit. Autorii articolului notează că 20 de luni este durata de viață medie aproximativă a rozătoarelor.

"Caracteristicile acestui vaccin au arătat că el poate promova producția de anticorpi și poate oferi imunitate pe tot parcursul vieții. O doză este eficientă pentru mai mult de 20 de luni, niciun alt vaccin nu are un efect similar", a declarat Kohara pentru ziarul Japan Times, care este citat de RIA Novosti.

În plus, un prototip de vaccin împotriva coronavirusului testat pe maimuțe cynomolgus a protejat primatele de dezvoltarea pneumoniei, iar concentrația virusului în plămânii lor a fost sub nivelul care este detectat chiar și la șapte zile după infectare.
Acum, aproximativ în 2023, Nobelpharma Co intenționează să efectueze prima și a doua fază a studiilor clinice de dezvoltare cu participarea a 150 până la 200 de voluntari, inclusiv cei care s-au recuperat și au fost complet vaccinați cu alte medicamente.
Pentru a treia fază, vor fi necesare investiții suplimentare.
Pe lângă menținerea imunității pe termen lung, un alt mare avantaj al noului vaccin este că poate fi păstrat uscat pentru o lungă perioadă de timp la temperatura camerei, potrivit profesorului Kohara.
Fluxul de știri
0