Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat socialist, despre audierea lui Dodon: S-ar putea să-l aresteze

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Abonare
Deputatul fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a comentat faptul că Igor Dodon a fost chemat la audieri la Procuratura Generală.
CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Maia Sandu ar putea să-l aresteze pe Igor Dodon. De această părere este deputatul din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Bogdan Țîrdea și a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova.
Asta după ce Procuratura Generală a anunțat că Igor Dodon este așteptat pe 27 decembrie la audieri în dosarul penal al SA Energocom privind achiziția de energie electrică în perioada 2008-2009. Ulterior, Dodon a venit cu o reacție prin care a informat că la acel moment nu primise nicio înștiințare oficială privind audierea sa, dar, dacă o va primi, cu siguranță se va prezenta la Procuratură.
În context, deputatul socialist Bogdan Țîrdea, invitat în studioul Sputnik Moldova a comunicat că procurorul general suspendat ar fi fost întrebat de ce nu s-au deschis dosare penale pe numele lui Dodon.

„Procurorul general Stoianoglo spunea încă în luna august că Maia Sandu, la o ședință a Consiliului de Securitate, l-a întrebat de ce nu s-au deschis încă dosare penale împotriva lui Dodon, Voronin și Greceanîi, adică împotriva adversarilor ei. Stoianoglo i-a spus că nu există fapte. Alexandr Stoianoglo a fost îndepărtat, arestat și au pus o altă persoană, care a deschis imediat un dosar penal împotriva lui Dodon”, a spus Țîrdea.

Întrebat dacă președintele de onoare al PSRM ar putea fi arestat, Tîrdea a răspuns că „ar putea”.
„Să încerce... Interesant, îl vor aresta pe omul care primul a dezvăluit escrocheria cu furtul miliardului, care i-a trimis pe Sandu și pe Filat să demisioneze pentru corupție, care ulterior a numit-o pe Sandu prim-ministru... în loc de recunoștință, doamna Sandu a decis să-l aresteze pe Igor Dodon. Pare foarte amuzant. Vreau să văd cum va face asta", a spus Țîrdea.
Chicu, despre citarea lui Igor Dodon la Procuratură și lupta PAS cu corupția  - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Podcasturi
Chicu, despre citarea lui Igor Dodon la Procuratură și lupta PAS cu corupția
Președintele de onoare al PSRM a precizat că subiectul Energocom ar fi fost examinat demult și că nu ar conține nimic dubios în privința sa.

„Subiectul Energocom, despre care se vorbește, are deja vreo 13 ani vechime - din anii 2008-2009, a fost demult analizat din toate unghiurile și consumat, acest subiect nu conține absolut nimic dubios și incriminator în privința mea personal. S-a încercat și pe timpul statului capturat de Plahotniuc, pe timpul AIE1 și AIE2 sa fie plămădit ceva din acest caz. E un subiect la fel de steril ca acuzația că aș fi ocupat nelegal funcția de președinte al Federației de Șah, concomitent cu cea de șef de stat. Toate însă au fost puse la locul lor, totul a fost conform legii”, a mai scris Dodon.

Politicianul a mai adăugat că este sigur că aceasta este o încercare a guvernării de a distrage atenția de la problemele societății cum ar fi tarifele, prețurile mari, alegerile la Bălți și căderea PAS-ului în sondaje.
Марш сторонников Блока коммунистов и социалистов - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2021
Politică
Apel către forțele de stânga și popor: Dodon vrea o mișcare națională
Fluxul de știri
0