Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Chicu, despre citarea lui Igor Dodon la Procuratură și lupta PAS cu corupția

Abonare
Liderul Partidului Consolidării și Dezvoltării Moldovei, fostul premier Ion Chicu, a comentat în studioul Sputnik Moldova despre lupta PAS cu fenomenul corupției, dar și citarea lui Igor Dodon la Procuratură în dosarul ”Energocom”.
Potrivit fostului premier, actuala guvernare oferă spectacole societății și încearcă să-și subordoneze justițiala.

”Este o încercare de a-și numi omul lor la Procuratura Generală și subjugarea justiției. Ei tot mai mult îl privesc pe domnul Stoianoglo ca politician în devenire. Dacă aveau să lupte cu corupția, trebuiau să avanseze în dosarul miliardului, poate mulți dintre cei care reprezintă astăzi guvernarea ar fi trebuit să fie și bănuiți. Toate aceste spectacole sunt niște încercări de a sustrage atenția publică de la eșecurile totale pe alte dimensiuni”, declară interlocutorul.

Ion Chicu a fost întrebat și ce crede despre citarea fostului președinte Igor Dodon la Procuratura Generală în dosarul ”Energocom”. Iată ce a răspuns fostul premier.

”Noi putem veni cu diferite scenarii și spectacole de prost gust, cu mascați și percheziții, care se fac imediat când se întâmplă anumite evenimente și se încearcă a stinge ecoul. Dosarul acesta a fost deschis în septembrie, de aceea a fi bine să ne abținem de la anumite comentarii întrucât nu se cunosc prea multe detalii”, spune Chicu.

Menționăm că Igor Dodon este citat la Procuratura Generală. Fostul președinte al Republicii Moldova va fi audiat într-o cauză penală inițiată încă în luna septembrie a acestui an. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către ofițerul de presă al Procuraturii Generale Mariana Cherpec.
Precizăm că, în luna septembrie, Procuratura Generală a inițiat urmărirea penală pe faptul delapidării mijloacelor financiare ale statului prin intermediul unor scheme criminale în procesul de import a energiei electrice în Republica Moldova cu prejudicierea statului în proporții deosebit de mari.
Fluxul de știri
0