Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Apel către forțele de stânga și popor: Dodon vrea o mișcare națională

© Sputnik / Mihai CarausМарш сторонников Блока коммунистов и социалистов
Марш сторонников Блока коммунистов и социалистов - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2021
Abonare
Liderul PSRM vrea crearea unei mișcări naționale de protest. Acesta a făcut apel către toate forțele de stînga și popor.
CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. „Există necesitatea creării unei mișcări naționale de protest, care i-ar uni pe toți cei care nu sunt de acord cu regimul actual și care sunt gata să i se opună”. Declarația a fost făcută de liderul socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, în cadrul congresului al XVII-lea al partidului.
În context, Dodon spune că sarcina principală a formațiunii este să consolideze toate „forțele sănătoase, patriotice ale societății, care sunt gata să riposteze” guvernării actuale. În context, socialiștii fac apel către forțele de stânga să-și unească forțele.
„Suntem gata să fim parte a acestui front unic național și îi îndemnăm pe toți cetățenii cărora le pasă de soarta țării să ni se alăture”, a declarat Igor Dodon.
Mai mult, el a acuzat Partidul Acțiune și Solidaritate de aprobarea în Parlament a Convenției de la Istanbul, de acțiuni de reprimare împortiva lui Alexandr Stoianoglo, dar și de anularea rezultatului primului tur al alegerilor locale noi de la Bălți.
„În prezent, Maia Sandu și țările din Occident, care o susțin, poartă întreaga răspundere pentru ceea ce se întâmplă în Moldova. Nimeni nu le mai încurcă. Deja nu mai au pe cine da vina pentru propriile eșecuri și incompetență”, a declarat Dodon.
Deocamdată nici Președinția și nici partidul de guvernământ nu au comentat acuzațiile lui Igor Dodon.
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2021
Politică
Zi importantă pentru PSRM: Ce se va decide la Congresul Extraordinar de astăzi
Fluxul de știri
0