Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fost deputat: Noul primar al municipiului Bălți va avea o opoziție serioasă

© Sputnik / Evghenii PanasencoPrimăria municipiului Bălți
Primăria municipiului Bălți - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Abonare
Fostul deputat în parlamentului țării a explicat de ce primarul nou-ales al municipiului Bălți va trebui să facă față unor dispute serioase în lupta politică.
CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Duminica trecută au avut loc alegeri în municipiul Bălți, la care, trebuie să precizăm, nu au participat 90 la sută dintre bălțenii cu drept de vot. Victoria i-a revenit candidatului independent Nikolai Grigorișin.
Potrivit datelor CEC, Grigorișin a acumulat 84,77% (7148) din voturi. Candidatul Partidului Patrioții Moldovei, Nicolae Chirilciuc, a acumulat 15,23% (1248) din voturi.
Însă deja acum mulți politicieni și partide pun la îndoială legitimitatea victoriei lui Grigorișin. De exemplu, Partidul Socialiștilor (PSRM) nu îl consideră pe Nikolai Grigorișin primar legitim al municipiului Bălți și crede că este necesară organizarea de noi alegeri ale primarului general, cu respectarea tuturor procedurilor democratice. Acest lucru este menționat într-o declarație a formațiunii politice.
Și la nivel local, la Bălți, încă înainte de instaurarea lui Grigorișin în funcție se conturează deja o luptă de opoziție. Fostul deputat în Parlamentul Moldovei din partea Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”(PPDA) Arina Spătaru a spus în studioul Sputnik Moldova pentru ce ar trebui să fie pregătit primarul nou-ales în viitorul apropiat.
„Dacă Comisia Electorală Centrală a Moldovei va recunoaște rezultatele acestor alegeri, iar lui Nikolai Grigorișin îi va fi înmânat mandatul de primar, îi pot promite că va avea o opoziție foarte serioasă în oraș. Eu mă voi strădui să apăr la fel de activ interesele bălțenilor, în pofida faptului că Grigorișin a ajuns deja și primar al municipiului,”- a menționat interlocutoarea.
Potrivit fostului deputat, astăzi majoritatea în consiliul local Bălți o constituie părtașii fostului primar al orașului Renato Usatîi, care îl vor susține pe primarul nou-ales care s-a poziționat în cursa electorală drept candidat independent.
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Politică
Judecătoria municipiului Bălți a validat rezultatele turului doi al alegerilor
Spătaru le-a reproșat consilierilor locali de la Bălți faptul că au adoptat bugetul municipal în două lecturi fără consultări publice, fără a informa cetățenii pe ce vor fi cheltuiți banii orășenilor.
"Acest lucru demonstrează că actuala majoritate din consiliul local va apăra interesele unui cerc restrâns de oameni. Nu cred că Grigorișin va apăra interesele orășenilor, el și-a arătat deja fața anterior", a spus interlocutoarea.
În concluzie, Spătaru a menționat că bălțenii, care în marea lor majoritate nici măcar nu au venit la secțiile de votare în cadrul turului doi, vor fi foarte atenți la fiecare pas al primarului nou-ales de minoritate și vor reacționa imediat dacă acesta va comite greșeli sau va lua decizii arbitrare.
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Politică
Litvinenco a explicat de ce mandatul noului primar de Bălți poate fi considerat legitim
Fluxul de știri
0