Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Judecătoria municipiului Bălți a validat rezultatele turului doi al alegerilor

© Pixabay / Pixabay / succoJustiție
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
Judecătoria municipiului Bălți a recunoscut rezultatele turului doi al alegerilor pentru fotoliu de primar.
CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Judecătoria municipiului Bălți a recunoscut rezultatele turului doi ale alegerilor pentru pentru primăria orașului Bălți și a confirmat mandatul noului primar ales, Nicolai Grigorișin. Decizia judecătoriei a fost publicată pe site-ul instituției.
Candidatul independent Nicolai Grigorișin, conform rezultatelor preliminare, a câștigat detașat turul doi al alegerilor locale din Bălți. Informațiile despre rezultatele votării în municipiul Bălți au fost prezentate la Comisia Electorală Centrală.
Potrivit CEC, Grigorishin a acumulat 7148 (84,77%) din voturi, iar candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chirilciuc a obținut 1248 (15,23%) din sufragii.
La alegeri au fost așteptați în jur de 102 mii de cetățeni cu drept de vot, dar prezența la urne a fost foarte scăzută.
Doar 10 209 de persoane sau 9,98% dintre alegători s-au prezentat la urne, în timp ce în primul tur de scrutin s-a atestat o prezență la vot de 32,79%.
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Politică
Chicu, despre ratingul guvernării: „Luna de miere trece repede”
Al doilea tur al alegerilor din Bălți s-au desfășurat sub protestul susținătorilor candidatului exclus din cursa electorală, Marina Tauber. Candidatul Partidului „Șor” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Însă în data de 1 decembrie Comisia Electorală Centrală i-a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Fluxul de știri
0