Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Berlinul forțează operatorul de satelit al UE să sisteze emisia RT în germană

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaCanalul RT
Canalul RT - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Abonare
Operatorul european de satelit Eutelsat 9В a eliminat canalul RT DE cu emisie 24 de ore în limba germană de pe platforma sa sub presiunea Berlinului. Ministrul de externe Lavrov nu a exclus un răspuns ”în oglindă”.
CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Autoritatea germană de reglementare a mass-media MABB (Medienanstalt Berlin-Brandenburg) a forțat serviciul european de satelit Eutelsat 9B să-i refuze miercuri noului canal în limba germană al RT, cu sediul la Moscova, RT DE, transmisiunea de pe platforma sa.
„Este inadecvat ca autoritatea de reglementare germană, MABB, să se plaseze deasupra tuturor și să ignore Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră, forțând astfel Eutelsat să elimine RT DE numai din cauza afirmațiilor nefondate și defectuoase ale regulatorului german”, a subliniat serviciul de presă al RT.
„Credem că aceasta înseamnă o presiune ilegală și suntem încrezători că această acțiune va fi remediată de către instanțe. Vom căuta toate soluțiile posibile împotriva autorității germane de reglementare, iar publicul nostru poate continua să acceseze conținutul nostru pe mai multe platforme și online”, este menționat în comunicat.
Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Internațional
Jurnaliștii RT France reținuți în Franța au fost aduși în fața instanței
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, nu exclude că Rusia va fi nevoită să dea un răspuns adecvat la refuzul de a permite difuzarea RT DE în Germania.
El a subliniat în cadrul unui interviu pentru RT că discriminarea mediilor de informare rusești se observă deja de mai mulți ani, ”de aceea nu exclud că vom fi nevoiți, dacă această situație inacceptabilă va continua, vom fi nevoiți să răspundem”.
Eutelsat acoperă Europa Centrală și de Est, fiind deosebit de popular în rândul germanilor. Compania cu sediul la Paris a declarat că a acționat ca răspuns la o adresă a Berlinului și a Grupului European de Reglementare pentru Serviciile Media Audiovizuale, care au insistat că difuzarea RT DE trebuie să fie oprită.
RT și-a exprimat încrederea că instanța va anula decizia Berlinului, iar RT DE va fi din nou la dispoziția clienților Eutelsat.
Canalul RT în limba germană poate fi vizionat acum prin SmartTV, aplicația RT News și site-ul oficial al RT DE (https://de.rt.com/livetv/).
RT DE în limba germană își începe transmisiunea - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Rusia
MAE rus a reacționat la blocarea de către YouTube a noului canal RT DE
MABB susține că RT DE trebuie să obțină o licență germană pentru a difuza canalul în direct pe site-ul său de.rt.com. Autoritatea de reglementare a spus că RT are timp până pe 30 ianuarie să explice de ce operează fără o licență propriu-zisă în Germania.
RT DE și-a început transiunea săptămâna trecută din studioul său din Moscova. La doar câteva ore de la lansare, YouTube a șters pagina canalului, afirmând că a fost creată cu încălcarea restricțiilor anterioare care fuseseră aplicate pe piață.
În septembrie, două dintre canalele RT DE au fost eliminate de pe YouTube din cauza a ceea ce platforma a susținut că este o încălcare a regulilor comunității.
Fluxul de știri
0